h1

Wat is uw favoriete plekje in Aalst?

april 2, 2007

In het kader van thuis in de stad loopt binnenkort een wedstrijd waarbij de inwoners van de dertien Vlaamse centrumsteden (waaronder Aalst) en Brussel hun favoriete plekje kunnen omschrijven. Per stad worden 5 winnaars gekozen die op de regionale televisie hun plekje kunnen voorstellen. De wedstrijd loopt van 16 april tot 10 juni.Meer info op www.thuisindestad.beIn de morgen van dit weekend stelde prins carnaval alvast zijn favoriete plekje voor: Zoals het een echte carnavalist betaamt kiest Klaus Gabrio als favoriete plekje een café: “De Windsor, waar iedereen altijd blij en tevreden is! Maar de mooiste plek van de stad vind ik de Grote Markt. Daar op een terrasje zitten met uitzicht op het belfort is gewoonweg heerlijk. We hebben ook een zeer mooie fietsroute naast de Dender. Als je dan richting Dendermonde fietst – al is dat eigenlijk heiligschennis -, kom je de mooiste plekjes tegen en kun je af en toe eens stoppen voor een crèmeke. Meer moet dat niet zijn. Aalst is een prachtige stad en ik zou ze nooit willen inruilen voor een andere plek. Hoewel, ik zou nog wel eens een pygmee willen tegenkomen, dat zal hier niet snel gebeuren.”

4 reacties

  1. Ik heb er verschillende. De Grote Markt natuurlijk: terrassen in de zomer, puur vakantiegevoel, maar ook ’s winters, feesten met carnaval, in een goed warm carnavalkostuum en flink wat zeveren met vrienden en kennissen. Het stadspark en natuurgebied Osbroek: als ik het kan opbrengen om enkele km te joggen. Het centrum van Aalst op zaterdagvoormiddag, want dan is er markt, en je vindt er gewoonweg alles.


  2. Geen pygmee? Met carnaval moet dat lukken, toch? Al woonde ikzelf nooit echt in Aalst, uiteraard ken ik de dankzij de vele keren dat ik bij mijn grootouders logeerde vroeger. Hoewel deze plekken niet echt historisch zijn, zijn straten zoals de Bergenkouter en de Groenstraat in mijn geheugen gegrift als de plaatsjes uit mijn kindertijd.


  3. Eén van m’n favoriete plekken bevindt zich in de Erembodegemse Gerstjens. Je zit midden in de natuur, vlak aan een mooi water (niet de Dender – ik zei: een MOOI water) en met uitzicht op een kasteeltje in de verte.

    Prachtig!


  4. Mijn favoriete plekjes: flaneren op de Aalsterse ramblas (keizersplein), lopen in den osbroek of langs de Kapellekensbaan.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: