h1

Aantal passagiers De Lijn stijgt in Aalst

april 19, 2007

Het busvervoer zit in de lift in Aalst (+6,5%). In 2006 namen reizigers 11,1 miljoen keer een bus in of naar Aalst. De Lijn verkocht dubbel zoveel abonnementen in Aalst als in 2005.

De Stad Aalst past ook een stuk van de kost bij. Daardoor betaalt de Aalstenaar slechts 0,60 euro per ticket. Sinds 2006 betaalt de stad ook de helft van een busabonnement terug aan haar inwoners. Hopelijk kan dit er mee voor zorgen dat de auto iets minder prominent in beeld is binnen de stad.

De drukste busverbinding is Lijn 4 die Hof Zomergem en het ASZ met het station verbindt. Ook Lijn 3 van Nieuwerkerken naar het station is druk bezet. Met de uitbouw van een busstation in de André Sierenssttaat naast het station wil De Lijn haar Aalsterse dienstverlening nog verder verbeteren.

(bron Tom Van
de Putte, HLN
)

 

Zelf heb ik de bus nog niet genomen. Ik probeer mijn kleine verplaatsingen steeds met de fiets te doen, maar ook ik moet af en toe mea culpa slaan als ik uit gewoonte reeds de auto ben ingesprongen. Achteraf beklaag ik dit mij toch wegens geen parkeerplaats en druk verkeer. Het is vaak een mentale klik die mensen moeten maken om de auto eens thuis te laten staan en alternatieven te kiezen.  

One comment

  1. Toffe banner!



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: