h1

Hou Aalst proper

april 20, 2007

Soms moet je gewoon naar het toilet. Soms staat je blaas op springen en kan de eerste de beste boom of grasperk voor ontlasting zorgen. Soms wordt je lijf overspoeld door testosteron als je anderen op je plekje hun behoefte ziet doen. Uit colère plant je daar dan direct een nieuwe drol naast.

Dat is vermoed ik wat honden soms denken. Je kan hen dat ook niet kwalijk nemen. Hun baasjes daarentegen…

Hondenpoep en zwerfvuil scoren altijd vrij hoog op overlastlijstjes. Binnen de stad Aalst loopt al sinds 2004 een pilootproject rond de aanpak van zwerfvuil. Enkele weken geleden werd Aalst nog als “good practice” voorgesteld op de radio 1.  Milieuambtenaar Inge Singeleyn gaf meer uitleg over de drie basispijlers: preventie en sensibilisatie, opruimen en handhaven. 45 ambtenaren zijn nu bevoegd om op te treden als zij inbreuken vaststellen. De pakkans is dus weldegelijk vergroot en de boetes zijn niet  mals (150 euro).

En toch. En toch las ik gisteren in het Laatste Nieuws dat het pas afgewerkte Watertorenplein geteisterd wordt door hondendrollen. Nadat de stadsdiensten de vorige dag alles proper hadden gemaakt was het plein de volgende dag opnieuw een slagveld. Om moedeloos van te worden. Een spijtig bewijs dat hier enkel een lange termijnaanpak voor een mentaliteitsverandering kan zorgen.

Geen vuilerikken in Aalst!

2 reacties

  1. Toffe site! Je bent nu officieel gelinkt!!


  2. You have brought up a very good details , thankyou for the post. fddfdbaekegeGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: