h1

Aalst behaalt vijf sterren fata morgana

juni 18, 2007

Ja, een beetje chauvinisme is ons niet vreemd. Er is natuurlijk nog de formaliteit van de vijf opdrachten die nog moeten volbracht worden, maar men is hier nu al op de grote markt plannen aan het maken voor de after-party.

Nu welke uitdagingen krijgen de Oilsjteners voorgeschoteld?

1. Maak de langste zeepglijbaan ter wereld. Wel Stefken, ons vooruitziend stadsbestuur heeft er zelfs de rotonde op de markt voor laten egaliseren!.

2. Organiseer een zeepkistenrace met 20 originele voertuigen. Was dat 20 of 200 Gina?

3. Maak een uniek zeeplied, begeleid door 100 wasborden. Wel, het sappige Oilstjers smeekt om zeepliedjes.

4. Blaas met minstens 5000 mensen de hemel vol zeepbellen en maak er een spektakel van. Spektakel is our middle-name.

5. Maak een waslijn van 2500 meter lang, vol met kleren die met de hand en met bruine zeep gewassen zijn. Dat treft, vuile was genoeg in Aalst. En hij mag eens buitengehangen worden!

Zeg mark tijsmans, als je nog een uitdagingen geeft met bubbels, dan ook eens iets met champagneproeven hé maat!

17 reacties

 1. ik weet niet hoe lang de langste zeepglijbaan ter wereld is, maar ik heb wel de langste waterglijbaan ter wereld gevonden en die meet 1200 ft wat overeenkomt met 365,76m


 2. Op zich lijken de opdrachten niet zo spectaculair maar 365 meter is wel heel lang. Ik denk dat vandaag de 5 trekkers aangeduid worden/zich kandidaat stellen. Dus dan zullen de details wel bekend gemaakt worden.

  Ik veronderstel dat we 100% medewerking krijgen van de stad/technische dienst. Het zou leuk zijn mochten zoals in Oudenaarde cafés, winkels, scholen en verenigingen er voor 100% voor gaan!
  Go Aalst, go go go go go!


 3. Waar zouden ze die glijbaan installeren? Tis zaterdag markt he in Aalst centrum…

  Makkelijkste volgens mij om da te maken is gewoon bij de boeren gaan om balen stro, daar een zeil over en heel den boel overgieten met bruin zeep me water..

  Weet er al iemand wie verantwoordelijk is voor de zeepkisten? Wij zouden ook willen meedoen!


 4. Dat van de wekelijkse markt op zaterdag is inderdaad een probleem. Daarom zal de slotmanifestatie zaterdag dan ook in het stadspark doorgaan. Ruimte genoeg in principe. Dat laat natuurlijk wel minder ruimte voor locale horeca enz. om initiatieven te ontwikkelen.

  Ik vermoed dat de namen van de 5 Aalstenaars die de uitdaging aangaan op de site van fata morgana zullen komen. In ieder geval is er de grote volksraadpleging nu woensdag om 20u op de markt in Aalst waar iedereen die wil meewerken zijn naam en contactgegevens kan achterlaten bij de 5 trekkers.


 5. kleine fout in vorige post, de volksvergadering is om 19u ipv 20u


 6. sry blijkt dat het toch idd 20u is, maar op paar sites stond het verkeerd
  mijn verontschuldigingen


 7. De tekst van het zjiepbellenlieke die ik via email kreeg is al niet slecht. Nu nog de MP3 om hier door de ramen te laten knallen!


 8. @ ikke, kan je de tekst doormailen als hij beschikbaar is? Dan zet ik hem ook op de blog.
  aalstblogt@hotmail.com


 9. ver die langste zeepglijbaan kunde niks doen da da door/rond de watertoren ga?? want das oek nog es niej te ver vant park..mor oe of wa da ge da daar rond ga krijge weetek oek niej..


 10. Bestekes,

  Als je alles wil op de voet volgen of meewerken, neem dan eens een kijkje op het carnavalsforum http://www.gazetajoin.be .

  Je vindt er – in de categorie “Fata Morgana” alle nuttige info weer en je kan ook jouw voorstellen kenbaar maken.

  We staan voortdurend in contact met de peters en meters, maar – kwestie van alles een beetje overzichtelijk te maken – zouden we dit via dit kanaal willen centraliseren.

  Lotj Oilsjt Schoimeueueueu!


 11. Kan er mij soms iemand vertellen om welk uur het volksvergadering is ? En da is int park e ?


 12. @ eve: over et aanvangsuur is veel onduidelijkheid. Het is zeker op de markt in Aalst. Sommigen zeggen om 19u anderen om 20u. Als je kan op tijd zijn misschien. In het slechtste geval kan je nog een uurtje een terras doen…


 13. waar zijn die locaties voor de opdrachten alsk vrage mag.. bv. waar die wasdraad??glijbaan??


 14. kan er iemand de tekst van het zeplied opzetten aub


 15. […] Aalst behaalt vijf sterren fata morgana Ja, een beetje chauvinisme is ons niet vreemd. Er is natuurlijk nog de formaliteit van de vijf opdrachten die nog […] […]


 16. Wow, da’s een andere Eve;-) Verwarrrend! Nu ja, ik post zoveel mogelijk onder Els:-) IK heb gisteren gekeken op TV, en vond het héél mooi. Natuurlijk dat de uitdaging best wat groter had mogen zijn, maar da’s bijzaak. Het enthousiasme van de Aalstenaar was erg aanstekelijk, de humor ook, en vooral: ’t is geestig dat Aalst eens erg positief in beeld komt! En Fata Morgana zal met carnaval nog wel eens opduiken zeker?


 17. proficiat aalstGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: