h1

Aalst krijgt geen ster van testaankoop

juni 25, 2007

Testaankoop deed een (internationaal) onderzoek bij stedelingen rond 11 aspecten/thema’s die een impact hebben op de leefkwaliteit in een stad. Op basis van die bevragingen is een index van de leefkwaliteit opgesteld waarbij 100 de maximumscore is.

Laten we beginnen met het goede nieuws: met de score van 58 laat Aalst bekende steden zoals Venetië, Milaan, Lissabon of Barcelona achter zich. Als we echter enkel de Belgische steden bekijken is Aalst pas 14de op 20 steden.

Ranglijst in België: Hasselt (72), Leuven (72), Brugge (72), Genk (67), Gent (67), …, Aalst (58), …, Charlerloi (48).

Als we de details van het onderzoek in Aalst bekijken en vergelijken met Hasselt scoren we vrij goed op vlak van huisvesting, gezondheidszorg, winkels en dienstverlening. We scoren dan weer negatief op voor Mobiliteit, Stadslandschap, Milieu en vervuiling, veiligheid, Ontspanning en stadsbeheer.

De vijf sterren van fata morgana zijn binnen. De ster van testaankoop voor beste uit de test kregen we niet. Meer info over het onderzoek staat hier

Ach ja, zo verwonderlijk zijn de cijfers niet zeker? Aalst heeft nood aan een totaalaanpak op lange termijn. Dingen die jaren zijn misgelopen kan je niet in 1 keer rechtzetten. A man’s soullife had het onderzoek van testaankoop niet nodig voor die conclusie. Maar laten we met zijn positieve noot eindigen:

En hopelijk mag Fata Morgana vanmiddag het keitje doen zijn die een hele reeks zaken in bewegingen doet zetten. Laat Aalst vanmiddag door Fata Morgana uitgeroepen worden tot een vijfsterrenstad en laat het een aanzet zijn om het ook daadwerkelijk te worden. Aalst zou een mooie stad kunnen worden waar we fier kunnen over zijn.”

One comment

  1. Jammer he ik ben nochtans content (zeker met de fiets) alleen werkt de politie iets te goed en zijn de boetes te hoog (90 euro voor één “misdaad”)
    En da vlaams belang helpt ook ni
    Tip: zo “een vriend van Aalstblogt” Logo (afkijken van gentblogt)Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: