h1

Aan de schandpaal

juni 25, 2007

In de Kattestraat hangt in een winkel een affiche voor. Niet voor fata margana of de topdag maar met een foto van een vrouw die een uurwerk en ketting stal in die winkel.

De middeleeuwse schandpaal is vervangen door een print van de bewakingscamera. Dit is in strijd met de privacy, maar zolang er geen klacht neergelegd wordt, kan dit. Nu de vrouw op de foto zal niet direct klacht gaan neerleggen op het politiebureau natuurlijk.

Ik heb begrip voor de winkelierster. Winkeldiefstal is niet plezant. De kans dat de dievegge gevat wordt, is waarschijnlijk niet bijster groot. Het is erg als je je genoodzaakt voelt om tot dergelijke maatregelen over te gaan. Dit doe je waarschijnlijk pas als je emmer vol is…

Maar dit kan toch ook niet de goede oplossing zijn? Binnenkort hangt het land vol met foto’s van overspelige mannen, vrijgelaten gevangenen of leerkrachten die het gewaagd hebben zoonlief te buizen…

Waar gaat dit eindigen? 

4 reacties

  1. ik zag hetzelfde in K. dit weekend ‘diefstal is een ziekte’, wie kent deze zieke vrouw? Dan kunnen we haar naar het ‘hospitaal’ brengen.’ Het was erover, ferm.


  2. Ik vind dat heel normaal! Als je ’t krapuul uithangt dan moet je daar de gevolgen van dragen!
    Op deze manier kan tenminste iedereen zien wie diefstallen pleegt! Dit zou ook moeten gebeuren met pedofielen; inbrekers; hooligans; enfin alle soort!


  3. Ik kan begrijpen dat het heel frustrerend moet zijn wanneer je een paar keer bestolen wordt per maand of per jaar en dat de daders bijna nooit gevat worden. Maar deze praktijk is er toch wel over, zeker als ik de tekst lees die erbij staat.


  4. Dat eerst iedereen naar zijn eigen kijkt (dat is pas de eigen ik-maatschappij) Nooit zelf iets gestolen, en weet men iets van de achtergrond van deze mevrouw. En over de zelfstandigen, zwartwerk, ontduiking van BTW ed is OOK diefstal!! Ooit al een winkelier gezien die zijn hoofd voor het uitstal zet DIEFSTAL WEGENS BTW ONTDUIKING. Er is nog veel werk aan de wereld.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: