h1

Wordt Aalst een Vlaamse cultuurstad?

juni 28, 2007

Minister Bert-ik-zit-nooit-om-een-nieuw-idee-verlegen-Anciaux heeft… een nieuw idee. Vlaamse centrumsteden maken vanaf 2010 kans om de titel van Vlaamse Cultuurstad te dragen. De stad mag de titel twee jaar dragen en krijgt daar ieder jaar 400.000 euro subsidie voor. Antwerpen, Gent en Brussel mogen niet meedoen, het is de bedoeling dat de andere steden ook de kans krijgen initiatieven te ontplooien rond cultuur en participatie.

2012 staat alvast gereserveerd voor Turnhout (jaja, democratie met een grote D). Maar voor 2010 ligt nog niets vast! Kandidaten voor  cultuurstad zijn dus: Oostende, Kortrijk, Roeselare, Brugge, Hasselt, Genk, Sint-Niklaas, Mechelen en Aalst (Turnhout dus in 2012).

Neemt Aalst deze ambitie aan? Durft Aalst uit de middelmatigheid stijgen en de lat iets hoger leggen?

Misschien wel fundamenteler: hebben wij in Aalst een project dat het waard is om ingediend te worden? Want ik vind het verontrustend als ik in de Morgen lees dat Anciaux al een paar kanshebbers voor de titel in zijn hoofd heeft. Zoals ik dat dan lees zitten al een paar steden op vinkenslag met een paar goed voorbereide dossiers onder de arm.

3 reacties

 1. Met Louis Paul Boon, Valerius De Saedeleer, Geert Wachtelaer, André Van Schuylenbergh, Gilles Van Schuylenbergh, Dimitri Verhulst, … is er keuze te over om er projecten rond te maken die de moeite waard zijn om geselecteerd te worden. Bovendien kan Aalst altijd een nieuwe cultuurshot gebruiken. Hopelijk houdt Bertje of zijn opvolger daar ook rekening mee.


 2. Aalst heeft alvast een prachtige 11 juliviering achter de rug…
  Hoogstaand niveau.
  Proficiat aan de stad, het 11 julicomité en het Daensfonds voor de organisatie.

  Maria


 3. Wat een desinformatie zeg! 2012 is helemaal niet gereserveerd voor Turnhout. Wij hebben met man en macht gezwoegd aan een dossier en dat tijdig ingediend.
  Een jury zal oordelen en de regering beslist.
  Wel hopen wij dat de regering rekening zal houden met het feit dat het idee om een Vlaamse cultuurstad in het leven te roepen van ons kwam. De minister heeft zijn waardering uitgesproken, maar er is nog lang niks beslist. Tot spijt van de stemmingmakers natuurlijkGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: