h1

Bedienden Tate & Lyle staken

juli 9, 2007

Naar aanleiding van de verkoop van vijf Europese vestigingen (waaronder Aalst) aan de Franse suikercoöperatie Tereos en het daarmee gepaard gaand banenverlies, legden de bedienden het werk neer. Sinds vorige week woensdag wordt onderhandeld over de ontslagvergoedingen en daar onderhandelingen verlopen heel moeizaam.

Van de 272 jobs (bedienden) in Aalst kunnen 95 behouden blijven. Een vijftal personen kunnen elders in Europa bij Tereos aan de slag. Zestig mensen krijgen een andere job bij Tate & Lyle. Het dichtsbijzijnde aanbod is Rijsel, daar kunnen 44 personen aan de slag. Voor 18 mensen is er werk in Amsterdam. De anderen krijgen een job aangeboden in Oost-Europa. 38 bedienden ouder dan 50 kunnen met vervroegd brugpensioen. Minstens 80 personen staan op straat.

De onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers zijn pas opgestart, hopelijk komt men snel tot een aanvaardbare oplossing voor alle betrokken partijen! Al vraag ik mij af of “krijgen een job aangeboden in Oost-Europa” daaronder valt? 

Bron: het Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: