h1

Aalstblogt: van eenmanszaak naar KMO

augustus 31, 2007

Op 16 februari heb ik Aalstblogt on line gezet. Zonder dat het concept goed uitgeschreven of doordacht was. Het was meer een uit de hand gelopen hobby die mijzelf (als import-Aalstenaar) toeliet deze stad beter te leren kennen.

Een goed half jaar verder zijn zijn er toch al een 70-tal posts, 8000 bezoekers en 114 comments. Zeker die 114 comments doen deugd en brengen de interactie wat op gang.  

Maar aalstblogt is momenteel nog steeds een éénmanszaak en dat is helemaal niet de bedoeling! Ik heb ondertussen toch al een 20-tal Aalsterse bloggers in kaart gebracht en zet het overzicht één dezer on line. Ik plan eind dit jaar een (bescheiden) blogmeeting in Aalst, kwestie om de gezichten achter de blogs wat beter te leren kennen. Het is de bedoeling dat iedereen hier berichten kan posten over alles en nog wat. Als het maar over Aalst gaat. Ook wie zelf geen eigen blog heeft kan berichten posten uiteraard.

 Waar we wel moeten over waken is dat deze blog volledig buiten de politieke sfeer blijft. Daar bestaan genoeg andere fora voor. Aalstblogt wil Aalst op een positieve manier voorstellen. Want ondanks alle gemekker en geklaag is het hier toch zo slecht ook niet en gebeuren er hier ook een pak leuke dingen!   

11 reacties

 1. Een goed idee!

  Probleem is wel dat je in Aalst moeilijk over iets kan berichten zonder dat politiek om het hoekje komt kijken. Zowat alles is gepolitiseerd.

  In ieder geval moeten er duidelijke richtlijnen worden opgesteld over wat kan en niet kan.

  Laat die blogmeeting maar komen!


 2. De blogvergadering zie ik ook wel zitten!


 3. Leuk initiatief!

  Grtz!

  Wout

  http://mortepic.blogspot.com/


 4. Ik heb deze blog vandaag nog maar ontdekt. En ik vind hem fantastisch. Doe zo verder!
  Misschien stuur ik ook ooit wel eens een stukje door.


 5. Wow, een heus bedrijf…
  Komt er dan ook een ondernemingsraad of een Comité voor Veiligheid en Gezondheid… en jaarlijks verlof en zo…? (En een kerstdiner of een personeelsfuif…?)
  I’ll be there…


 6. http://www.gopetition.com/online/11456.html

  Iets voor echte Aalstenaars (geen vrees, ’t is geen
  concurrerende blog):)


 7. “over alles en nog wat”, dat vind ik geen leuk vooruitzicht. Op gentblogt worden ook regelmatig huis-tuin- en keukenverhalen geplaatst die eigenlijk helemaal niet over Gent gaan. Kunnen die mensen dan geen eigen blog beginnen als ze zo graag hun huishouden uit de doeken doen? Ik zou me toch behoeden om daar op deze blog ook mee te beginnen. Veel succes alleszins!


 8. Sven, ik ben nu wel razend nieuwsgierig welke verhalen Gentblogt publiceert die niet met Gent te maken hebben. Soms vertrekt men vanuit een persoonlijk verhaal (pakweg een verhuis of een zwangerschap) om te bloggen over welke (Gentse) diensten en instanties men allemaal op de weg naar huis…baby…enzovoort kan ontmoeten. Als er al eens over iets buiten Gent geblogt wordt is het over een optreden dat elders doorgaat maar dat past in een serie of wat dank ook. Niet akkoord dus! Verder draag ik Aalstblogt natuurlijk een mega-warm hart toe!


 9. Ik draag zowel Gentblogt als Aalstblogt een warm hart toe, maar ik mag toch wel kwijt dat ik het allemaal niet zo interessant vind dat veel van de Gentse artikelen ingeleid worden met van die ‘ik-verhalen’ die pas na twee alinea’s tot de informatie komen. Niets tegen wat persoonlijke inkleding, maar simpel gezegd interesseert het me niet echt wie die mensen achter het artikel zijn. Ik vind dat gentblogt soms van zijn essentie afwijkt en aan navelstaarderij doet. Voorbeelden, ja, recent nog en dat was dan ook de reden dat ik dat hier vermeldde; op 4/9 verschenen twee vrij irrelevante verhalen over kinderen die naar school gaan. (‘Eerste schooldag ten onzent’ en ‘Mijn eerste schooldag’. Gaap). Ook het breiverhaal dan afgelopen week verscheen was toch wel erg breed uitgesmeerd enkel om te zeggen dat je in Gent breiles kan volgen. Snap je?
  Verder zijn die van Gent toch wel erg snel in hun gat gebeten hoor (dit is niet de eerste keer dat ik lik op stuk krijg). ‘Niet akkoord’ zeg je, maar ik de discussie draait hem niet om een feit maar om een persoonlijke smaak/mening en daar hoef je dus niet mee akkoord te zijn.


 10. Ik ben niet snel in mijn gat gebeten hoor. En bijna niemand krijgt lik op stuk…zou .. je wel .. hand in eigen boezem steken?:)


 11. Wat mij betreft een fantastisch initiatief. En idd, niet te veel politiek. Ik geloof er ook niets van dat je niet kan bloggen zonder de politiek erbij te betrekken. Gewoon een kwestie van niet doen.

  Het idee dat de politiek overal bij zou moeten horen is eerder een oorzaak dat het zo is dan een gevolg.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: