h1

Ook in Aalst een gratis verzekering voor vrijwilligerswerk

september 3, 2007

De onbaatzuchtige inzet van vele duizenden, tienduizenden vrijwilligers in onze maatschappij kan maar niet genoeg gewaardeerd worden. Veel organisaties of manifestaties kunnen gewoon niet zonder.

Jammergenoeg loopt niet altijd alles zoals gepland en een ongeluk of een fout is snel gebeurd. Een goede verzekering is dan natuurlijk heel belangrijk. Grote verenigingen zijn vaak voldoende verzekerd, voor kleinere is het niet altijd evident om de verzekeringskost te dragen. 

De Stad Aalst participeert ook aan het initaitief van de provincie om vanaf 1 juli een gratis verzekering aan te bieden voor vrijwilligerswerk. De verzekering omvat burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand. Het initatief, dat ondersteund wordt door de nationale loterij, is vooral bedoeld voor kleine en occasionele activiteiten. Organisaties kunnen maximum 100 gratis vrijwilligersdagen aanvragen. Eén vrijwilligersdag is dan een verzekering voor één vrijwilliger voor één dag.  

Meer info bij het loket verzekering van de stad (lokale politie-sectie preventie) op het nummer 053.73.27.82 of bij de provincie.  

(Bron: http://www.aalst.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: