h1

Hoe word ik een goede Aalstenaar in 10 zinnen?

oktober 1, 2007

Als ingeweken Aalstenaar moet ik nog veel leren. Toch als ik een echte ajoin wil worden. Zoals lachen met die van Dendermonde bijvoorbeeld. Tja. Ik ken zelfs niemand uit Dendermonde. Iets wat mij dan waarschijnlijk wel weer een bonuspunt oplevert.

In ieder geval vind ik de hetze tussen Aalst en Dendermonde heel vermakelijk. Zoals die Dendermondse studentenvereniging die Dirk Martens inlijfde vorige week en hem misbruikte om de de Ros Beiaardommegang bekend te maken. Dendermondse studenten. Laat me niet lachen. Dat is een contradictio in terminis. Zoals een witte neger. (weer een bonuspunt erbij).

Aalst en Dendermonde verkeren trouwens in mooi gezelschap met hun onderlinge rivaliteit. Oxford en Cambridge. Sparta en Athene. Ventië en Genua. Jammer dat er geen voetbalderby’s zijn. In hoeveelste speelt Dendermonde eigenlijk?

One comment

  1. ik ben ooit ook een ingeweken oilsjteneir geweest. heb er 8 jaar gewoond. met plezier. maar wegens omstandigheden ben ik nu ondergedoken in een deelgemeente van Deiremonne. Jullie kunnen mij niets verwijten, ik ben nooit een echte aalsterenaar geweest 🙂 .
    enkele opmerkingen en echt wel zonder te willen slijmen:
    – ik ben geen carnavalist maar: het carnaval hier is beschamend. er bestaat maar 1 carnaval en dat is in aalst. né.
    – winkelen is hier een ramp: ge vind hier geen plaatstke om te parkeren en toch loopt er geen kat op straat. hugh? en ge zijt rap rond zenne…
    – de bibliotheek hier is een lachertje; in aalst kwam ik elke week buiten met minstens 5 dvd’s, hier hebben ze minder dan dat ik mijn persoonlijke collectie heb…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: