h1

De Aalsterse zorgtelefoon: 053/62.92.92

november 14, 2007

Deze voormiddag werd in Aalst De Zorgtelefoon voorgesteld. Het betreft een uniek samenwerkingsproject voor de thuiszorg tussen De Christelijke Mutualiteit, Familiehulp, Familiezorg en het Wit-Gele Kruis voor de regio Aalst.

Luc Verhulst, directeur strategie & marketing van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, stelde dat de nood aan één en toegankelijk algemeen oproepnummer duidelijk aanwezig was. “Wanneer iemand onverwacht ziek wordt en zorg aan huis nodig heeft, moet er vaak heel wat geregeld en georganiseerd worden. Op dat moment wil men een antwoord op al z’n vragen en bekommernissen.” Via De Zorgtelefoon volstaat voortaan één enkel telefoontje om snel alle soorten thuiszorg te regelen. Via de zorgtelefoon kan makkelijk zorg en verpleging aan huis, en ondersteunende diensten geregeld worden. Ook info over andere diensten die niet door de vier oprichters geleverd worden, kan via het centraal nummer verkregen worden.

De Zorgtelefoon is 24 uur op 24 uur en zeven dagen op zeven bereikbaar via het nummer 053/62 92 92. Opgeleide medewerkers helpen de bellers bij een ruime waaier aan diensten zoals gezinszorg, verpleegkundige hulp, poetshulp, huishoudelijk hulp via dienstencheques, oppashulp, karweihulp, personenalarmering, … Ook voor info over kinesitherapie, pedicure, kappers, warme maaltijden, dagopvang, kortverblijf en rusthuizen kan men bij de zorgtelefoon terecht.

De Aalsterse zorgtelefoon is een proefproject dat, indien het gunstig geëvalueerd wordt, zal uitgebreid worden op grotere schaal in Oost-Vlaanderen. Momenteel is de dienst enkel ter beschikking van de inwoners van Aalst, Nieuwerkerken, Lede, Erpe-Mere, Denderleeuw, Haaltert en Sint-Lievens-Houtem.

Bron: webnieuws Erpe-Mere en Lede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: