h1

Bouw-Team Cursus in Aalst

november 19, 2007

bouw.jpgbouw2.jpgverbouwen.jpg 

In Aalst zijn een pak verouderde woningen. Als we de themafiche wonen erbij halen, zien we dat er 96.241 woningen zijn in Aalst. Ongeveer 38,6% van die woningen heeft geen centrale verwarming. In Vlaanderen is dit gemiddeld 26,7%. 4,4% van de woningen heeft geen aparte badkamer en 2,6% geen WC binnen. Dit maar om aan te tonen dat in Aalst een pak oude woningen zijn. Ondanks het feit dat nieuwbouwappartementen als paddestoelen de grond uitschieten, zijn er dus een pak huizen die moeten verbouwd en gerenoveerd worden. 

Wie zijn of haar woning wil verbouwen kan inspiratie opdoen door iedere week naar “The Block” op VT4 te kijken. Of u kan het misschien toch beter aanpakken en u inschrijven op de cursus Bouw-Team in Aalst. De cursus gaat door op 24 november en 8 december 2007 in Ontmoetingscentrum De Brug, Hertshaege 11-19.

Op het programma staat: alles over isolatie (K30-E60), voorkomen koudebruggen, aangepaste ventilatie, keuze verwarming en warm water, optie zonne-energie, waterbesparing, hemelwaterbenutting en duurzame materiaalkeuze.

Deze vorming is een initiatief van Dialoog vzw. Dit is een onafhankelijk kenniscentrum voor duurzaam bouwen en wonen. De prijs voor twee zaterdagen bedraagt 75 euro per persoon of 100 euro per levenskoppel.

Info en inschrijvingen: hier of op 016/23.26.49. (eind januari 2008 wordt een nieuwe sessie gepland in Aalst, dus hou de website in de gaten).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: