h1

Overstromingsgevaar in Denderbekken

december 7, 2007

Onze bloggende buren gaven ons een seintje dat er tussen vanmiddag en morgennamiddag van 15 tot 35 mm neerslag mag worden verwacht. In het Denderbekken worden kritieke overstromingen voorspeld in de deelstroomgebieden van de Marke en de Molenbeek in Zandbergen.

Voor wie in risicogebied woont voor onverstromingsgevaar is het altijd bang afwachten waar en hoeveel neerslag er zal vallen. De website van de overstromingsvoorspeller van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) kan hier misschien wel een handje helpen. Daar kan u meteen op duidelijk overzichtelijke kaarten zien welke regio’s gevaar lopen op overstromingen. Er kan zelfs tot op straatniveau ingezoomd worden. Hieronder de meest recente voorspelling: 

“In het Denderbekken (gedetailleerd model) is het peil van de Molenbeek Zandbergen de laatste uren veel gestegen. Momenteel staan enkele straten blank (Smeerebbe-Vloerzegem) en zijn er niet-kritieke overstromingen te Zandbergen. Ook langs de Marke zijn er enkele niet-kritieke overstromingen. De opwaartse wachtbekkens op de Bellebeek worden momenteel aangesproken. Ook op Molenbeek Erpe-Mere wordt het wachtbekken gevuld. De wachtbekkens in het stroomgebied van de Vondelbeek zijn in werking.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: