h1

Blokken geblazen in KaHo Sint-Lieven in Aalst

januari 9, 2008

Terwijl u dit leest zijn duizenden hogeschool- en universiteitsstudenten aan het blokken of zelfs examens aan het afleggen. Doen de kilo’s leerstof, liters cola en zweet en de nachtelijke angstvisioenen een belletje rinkelen? 

In Aalst zijn ze er ook aan begonnen. Dagelijks wordt de sportzaal van KaHo Sint-Lieven omgetoverd tot examenzaal. Nochtans in deze school experimenteert men ook met minder klassieke examenmethodes. Zo is er op 22 januari bijvoorbeeld het examen ICT en muziek voor de lerarenopleiding. Daar waar u en ik virtuoos stonden te wezen met onze blokfluit, moeten de leerlingen nu via PC hun examen afleggen en oa muziekpartituren maken.

Het meest opvallende in deze examenperiode speelt zich af in het laatste jaar opleiding elektromechanica. Zij hadden op woensdagvoormiddag 9 januari een labo bij Belcolade in Erembodegem. Ze werken er rond sensoren, netwerken en schakelingen. Nadien is er een rondleiding in de fabrieksgebouwen van de chocoladefabrikant. Op die manier kan een echte praktijkproef georganiseerd worden.

De chocoladegeur zal in schril contrast staan met de geur van stress in de sportzaal…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: