h1

Heimwee naar Okapi Aalstar

januari 10, 2008

Hier onder een post van Bas die verhuisde naar Gent maar voor nostalgie terugblikt naar de matchen van den Okapi.

“Een paar jaar geleden was ik een vurig supporter van Okapi Aalstar, het eersteklasse-basketbalteam uit Aalst. Meer dan 10 jaar lang had ik er een abonnement en trok ik iedere zaterdag met mijn pa naar de Aalsterse baskethel. Want een hel was het voor de tegenstander. Menig topteam ging er voor de hakbijl. Die zaterdagavond was een heerlijke traditie !

Drie jaar geleden nam ik de rampzalige beslissing om mijn abonnement niet te verlengen. Hoofdreden was dat ik met mijn vriendin andere zaken wou doen op zaterdagavond. We schreven ons bijvoorbeeld in voor een danscursus. Bovendien had ook mijn pa reeds afgehaakt toen hij naar het Gentse verhuisde. Weg traditie, alleen is maar alleen.

Het was een beslissing met blijvende gevolgen. Het eerste seizoen dat ik miste, werd de titel behaald en maakte de club de promotie naar eerste divisie. In Aalst liep men altijd al storm voor het basket, maar toen werd de capaciteit van de baskettempel pas echt te klein. Gevolg: een wedstrijd van Okapi Aalstar meepikken is haast onmogelijk geworden. Bijna 2000 abonnee’s maken dat de zaal voor nagenoeg het hele seizoen is uitverkocht.

Natuurlijk kreeg ik spijt van mijn beslissing. Ik mis het basket en die spannende, broeierige zaterdagavonden in het Forum. Het zou mij een smak geld kosten om nu een abonnement te kopen, maar het valt opnieuw te overwegen. Alleen, een abonnement bij den Okapi, hoe geraak ik daar in godsnaam nog aan ? Want er staan immers meer dan 700 kandidaat-abonnees voor mij op de wachtlijst. Gelukkig worden er nu concrete plannen gemaakt om een nieuwe baskethal neer te poten in de Aalsterse grond. Een zaal die de massale belangstelling aankan en die aansluit bij de ambities van de club om nationaal en europees weer hoge toppen te scheren. Ik vermoed dat de club op dit ogenblik per wedstrijd minstens de inkomsten van 1000 tickets misloopt. En dan zwijgen we nog over de drank.

En Gent Dragons, de eersteklasse-ploeg uit Gent ? Kan ik daar niet heen ? Helaas. In het Gentse leeft het basket niet. Ondanks de inspanningen van de club. Nochtans, in een stad als Gent hoort een topbasketbalteam met een moderne zaal en een uitgebreide aanhang thuis. Misschien iets voor de toekomst ? Tenminste, als de club zich weet te handhaven in eerste klasse.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: