h1

Aalst carnaval, nu ook voor schoitloisters en teppens.

januari 18, 2008

Als ingeweken Aalstenaar probeer ik me zo goed en zo kwaad als het kan te integreren. Ik heb in ieder geval al vast werk en ben met een oilsjtenes getrouwd. Dat moet alvast in mijn voordeel pleiten. Alleen die vreemde taal leren. Dat is echt niet makkelijk. Autochtonen roepen mij vaak dingen na die ik niet begrijp. Ik lach dan maar eens en stap verder. Sinds ik den Oilsjtersen Diksjoneir heb weet ik dat als men “madja weg teppen” en “schoitloister” naar mij roept, mijn integratie nog niet echt geslaagd is.

Vandaar dat ik dan ook wel verplicht was om drastische maatregelen te nemen en mij te laten onderdompelen in het carnaval. Ondertussen heb ik toch al een keer of vier meegeweest in de stoet (losse groep) en kan ik vlotjes meezingen met “der hangt nog saus an au leppen”. Samen met mijn schoonvader zal ik ook dit jaar van de partij zijn.

Zo trok ik deze week de stad in voor mijn kostuum. Beginnen doe ik altijd in de kringwinkel. Het blijft een raar zicht om daar volwassen mannen ongegeneerd vellen frakken en vrouwenondergoed te zien passen terwijl twee rekken verder een oud vrouwtje een wil passen dat zonet door een man op hakken werd teruggehangen. Een BH en twee witte beenverwarmers later stond ik tevreden weer op straat. In de Wibra nog snel in een bomvolle winkel (solden + geen pashokje) een roos slaapkleed gepast. Mijn collega (geen Oilsteneer) trok grote ogen toen ik op zijn vraag of ik naar de solden geweest trots mijn plasticzakken opentrok.

En toen ik moe maar voldaan huiswaarts keerde, hoorde ik een oud koppel dat op de markt iets zat te drinken nog over mij zeggen ” ver dienen zo ‘k ’t vel van men hannen plasjen’.

Missie volbracht!

One comment

  1. Haha! Madja weg teppen! Zo geestig. Ben tot mijn 18de naar t kloin colleige geweest alvorens uit te wijken naar Gent en toen weer naar Zottegem. Aalsters is voor mij nu hoofdzakelijk grappig geworden ipv gewoon een vies dialect. Als ik dit zie waan ik me terug in mijn middelbare schooltijd 🙂

    Gelukkig wonen we vanaf half 2008 in Nievekaarken! En door est not schantj graalek goe woenn!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: