h1

Groenbepluimde en blauwbesterde Aalstenaars!

januari 22, 2008

Neen, dit is geen post over carnaval. De groene pluim en de blauwe ster zijn twee onderscheidingen die afgelopen weekend werden uitgereikt.

Vorige vrijdag reikte jong VLD Aalst haar “blauwe ster” uit aan het Toneelatelier Aalst. Deze toneelvereniging slaagde erin om in drie jaar tijd twee keer het Landjuweel te winnen. Dit is een onderscheiding voor een Vlaams amateurtoneelgezelschap. Het Toneelatelier Aalst kreeg de blauwe ster omdat zij op deze manier Aalst in een positief daglicht zette.

En vorige zondag overhandigde Groen Aalst de groene pluim 2007 aan Wim D’Haeseleer, de stille maar werklustige natuurconservator. De groene pluim wordt uitgereikt aan wie zich verdienstelijk maakte met een ecologisch initiatief. Wim D’Haeseleer is de trekker van werkgroep Honegem. Dankzij zijn niet aflatende inzet is dit natuurgebied (voormalige turfputten, nu moerasgebied) een groene oase op het grenspunt van Lede, Erpe en Aalst.

Dus mocht u een groenbepluimde of blauwbesterde medemens op straat zien lopen, mag u die gerust eens vriendelijk toelachen. Ze hebben het verdiend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: