h1

Plannen voor de site Schotte

januari 22, 2008

schotteduparc.jpg (foto solva)

Streekontwikkelingsintercommunale Solva heeft van minister Crevits de toestemming gekregen om de terreinen van Schotte aan te kopen. Dit was een noodzakelijke voorwaarde om de gebouwen te kunnen afbreken, het terrein te kunnen saneren en een herbestemming te kunnen geven aan het terrein.

De site is gelegen aan de zuidoostelijke kant van het woongebied van de stad Aalst. Ze wordt omgeven door de natuurgebieden van het stadspark, Osbroek en Gerstjens en door de woonkern van Erembodegem. De site heeft een oppervlakte van 5 ha.

Schotte was decennialang een leerlooierij. Daardoor is de bodem sterk vervuild met zware metalen. In de gebouwen is ook heel wat asbest aanwezig. Het terrein is een zogenaamde “brownfield” en heeft dus een hoge saneringskost. Via het brownfielddecreet kan met de Vlaamse Overheid een convenant afgesloten worden waardoor juridisch, administratieve en fianciële ondersteuning kan bekomen worden.

Binnen het Gewestelijke Uitvoeringsplan van het Regionaal Stedelijk Gebied Aalst is voorzien dat de zone ingekleurd wordt als radstedelijk groengebied met mogelijkheid tot dagrecreatieve structuur. In mensentaal wil dit zeggen dat men volgende dingen plant op de site: sportcomplex, natuureducatiefcentrum, kinderboerderij, museum (luchtvaartarcheologie, brandweer, tractoren), cafetaria/jeugdherberg, speel- en skatingterrein, terrein voor jeugdbewegingen, aanlegsteiger pleziervaart, picknickplaats, ligweide aan de Dender en een kampeerplaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: