h1

Wat verzamelt de Aalstenaar?

januari 27, 2008

Volkskunde Vlaanderen is een vzw die volkskunde vanuit een hedendaags perspectief bestudeert. Eén van hun projecten is om via de site vlaanderenverzamelt.be  speciale verzamelingen in kaart te brengen. Voor Aalst staan reeds twee verzamelaars on line.

Er is Guy Mortier die reeds 8300 blikjes cola heeft verzameld. Op de site geeft Guy wat tekst en uitleg: “In de jaren ’80 vond ik talrijke mooie lege blikjes die ik nog nooit had gezien. Dat was na de Oktoberfeesten in Wieze. Ik wou er mijn kamer mee opfleuren. In 1982 zag ik Coca-Cola blikjes in veel verschillende landen… Toen begon ik alleen Coca-Cola te verzamelen van kroonkurk tot zittrommel. Sinds 1995 verzamel ik alleen blikjes en soms mooie unieke stukken zoals de “Kerstman en IJsberen“…

Jozef Van Den Borre heeft dan weer al een 1000-tal carnavalsattributen verzameld. En dat in drie jaar tijd.

En ik heb zojuist zelf ook een formulier ingevuld… Dus binnenkort toch alvast drie Aalsterse “collecties” on  line. Verzamelt u schoenveters van prinsen carnaval? Of heeft een velletje toilletpapier van ieder Aalsters café? Hop, invullen dat formulier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: