h1

Exit Fenomenale Feminatheek Boon

januari 31, 2008

boon1.jpg (foto via amerigo.nl)

’t Is dat wij maandag ons thema om als losse groep mee te stappen in de carnavalsstoet hebben vastgelegd. Anders konden we met onderstaand bericht uit de Morgen ook wel uit de voeten. Benieuwd of het thema zondag in de stoet opduikt…

Het Antwerps provinciebestuur heeft de voor deze zomer geplande tentoonstelling van Louis Paul Boons “Fenomenale Feminatheek” in het Fotomuseum geannuleerd. Het artistieke gehalte van de tentoonstelling is ondermaats oordeelt gedeputeerde Ludo Helsen.

De Feminatheek bevat 22.400 foto’s die Boon verzamelde van en over vrouwen, onderverdeeld in rubrieken zoals “het kindvrouwtje”, “het ondergoed”, “het wapen van de minnaar” en “Brigitte Bardot”. Gedeputeerde Ludo Helsen vindt de expositie niet opportuun. “Het artistieke gehalte van de collectie is te laag. Vaak zijn de foto’s maar wat krantenknipsels. Ik heb thuis een verzameling plaatjes van sjotters en wielrenners en die toon ik ook niet in het Fotomuseum“, zo zegt hij.

Helsen voegt er nog aan toe dat hij “niet betwist dat de Feminatheek als document en achtergrondmateriaal bij de schrijver Boon zijn waarde heeft, maar dat het logischer zou zijn om dit in een literair museum te tonen.”

3 reacties

  1. vies ventje. Boen, viezen tist.


  2. Jammerlijke zaak. Helsen had beter de bezoekers van het museum laten oordelen ipv hijzelf.

    Een beslissing van een politicus op zijn kleinst.


  3. Ga misschien ook hier eens kijken:
    http://ronnydeschepper.wordpress.com/2008/01/31/louis-paul-boon-2/Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: