h1

‘k Heb gezongen in Aalst!

februari 4, 2008

“‘k Heb gezongen in Aalst, Peutie, Zwevezele, Genoelselderen. Ik heb zalen doen vollopen.”. De beginregels van het lied waarmee Raymond van het Groenewoud in 1980 de hitlijsten veroverde.

Maar dat Raymond nog een grotere affiniteit heeft met Aloast, bleek toen hij een jaar eerder de (Vlaamse) wereld veroverde met ‘Aalst, stad van mijn dromen’. Welke Aalstenaar kan het refrein niet meezingen: “O Aalst! Stad mijner dromen, Onze winkelstraten – zonnigheid is troef, O Aalst! Stad mijner dromen, ’t Is hier altijd feest, we leven op de poef.”

Hoeft het nog gezegd dat ik meteen kaartjes kocht toen De Werf een optreden van dé Raymond programeerde. Donderdag ll. – nog net voor het carnavalsgeweld uitbrak – vertoefde ik nog eens in de Werf. Het is stilaan een traditie geworden dat het avondje theater gestart wordt met een lekker etentje in ‘La Loconda’ in de Kerkstraat. Steeds vriendelijke bediening en bovenal verrukkelijke maaltijden.

En dan was het tijd voor ruim anderhalf uur ‘Feest’, want zo was het optreden van Raymond aangekondigd: “Het is feest. Meneer Raymond: 35 jaar podium.” Het werd een goeie mix van oude en nieuwe nummers, gebracht door superkinetische Raymond én een zeskoppige band, die goed zouden passen in het carnavalstraatbeeld. Ze hadden er ook duidelijk zelf plezier in: voor mij een barometer om het ‘geslaagd-gehalte’ van een voorstelling aan te voelen. 

Het drama-moment van de avond was de vertolking van ‘Twee meisjes op het strand’ . En ambiance was er volop met ‘Maria maria, ik hou van jou. Voor jou sta ik uren in de kou.’, ‘Liefde voor muziek’, ‘The cha cha cha’, …. En bij de laatste nummers van de avond zat er haast geen volk meer ‘in’ de zetels, allen waren aan het shaken of gewoon aan het bewegen.

Carnaval kon beginnen.

Eindigen doe ik met Raymonds woorden: ‘Ah! Je kan hier lekker drinken en je kan hier meiden versieren. Ons carnaval is minstens zo goed als dat van Rio!”. En wie ben ik om hem tegen te spreken!

 Bericht van Cursief Huigje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: