h1

Japan gaat uit de bol bij “Soapcity in Aalst”

februari 8, 2008

Het Eén programma Fata Morgana is Big in Japan. In januari werd de aflevering “Soapcity Aalst” uitgezonden op de Japanse nationale omroep. Japan werd massaal gek toen Mark Tijsmans de Aalstenaars uitdaagde met vijf opdrachten.

Deze week komt een Japanse cameraploeg naar Vlaanderen om reportages te draaien en met de makers van Fata Morgana te spreken. Ze willen ook een gesprek met Steph-allei joengen-Goossens, de Burgemeester van Aalst en een aantal hoofdrolspelers uit de aflevering.

Dus niet schrikken als een Japanner u straks een microfoon onder de neus duwt! Als u een cultfiguur wil worden in Japan volgt u best volgende tips: je maakt een grote buiging en zegt “Konichiwa”(= goeiedag). Daarna rolt u met de ogen en doet van “Ogenki deska” (= hoe gaat het met u). Vervolgens doet een u high five en roept “sukoi” (cool). Na een laatste buiging roept u ten slotte “suki desu, sayonarra” (= ik hou van u, tot ziens).

Bericht gelezen op De Standaard on line

3 reacties

  1. Als het de eerste maal is dat je iemand ontmoet, is het redelijk onbeleefd om ‘konichiwa’ te zeggen. In dat geval wordt het ‘hajimemashté’.

    Het antwoord op ‘ogenki deska’ is ‘genki desu’ (de ‘u’ wordt niet uitgesproken) wat zoveel betekent als ‘het gaat goed’.


  2. Even mijn vorig bericht verbeteren: ‘konichiwa’ is niet onbeleefd als je voor de eerste maal iemand ontmoet, maar in dat geval is ‘hajismemashté’ minstens zo goed.

    Iets te snel geweest 😉


  3. “Konichiwa” moet zowat het enige woord zijn dat ik ken. Oh, ja en “okasan” (=moeder). Dat ken ik nog omdat mijn oma indertijd naar de Japanse serie “Oshin” keek en je dat woord wel om de vijf zinnen te horen kreeg.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: