h1

Er bestaan geen nobele beroepen meer meneer!

februari 12, 2008

Vroeger, toen had je nog beroepen met aanzien. Iedereen schudde en beefde bij de striemende preken van meneer pastoor en taste diep in de geldbuidel bij de offerande. Iedereen nam de hoed af of  maakte een bevallige buiging als meneer de doktoor langskwam. Niemand haalde het in zijn hoofd om de apotheker een pillendraaier te noemen. Onderwijzer is ook zo’n beroep dat fel ondergewaardeerd wordt vandaag de dag. De tijd dat het de onderwijzer of onderwijzeres was die met de bordewisser naar de klas gooide is voltooid verleden tijd. Het omgekeerde daarentegen….

Nu binnen de milieuraad van Aalst plaatsen ze de onderwijzer, of beter gezegd de onderwijzeres toch nog op een voetstuk. Er wordt zelfs een speciale oproep gericht naar onze onderwijzende medemens om deel uit te maken van de milieuraad. In de milieuraad zetelen vertegenwoordigers vanuit verschillende organisaties en sectoren. De stoel voor de vertegenwoordiger(ster) uit de onderwijssector is nog steeds leeg.

Deze raad adviseert de stad over het gemeentelijk en intergemeentelijke milieu- en natuurbeleid. De mileuraad komt minstens 2 keer jaar samen. In de praktijk zijn er een vijftal vergaderingen. Wie interesse heeft kan contact opnemen met de dienst leefmilieu (053 73 24 11) of u kan uw gemotiveerde kandidatuur in een opstel van maximum 3 blzn. ook aan deze dienst overmaken.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: