h1

Eerste Postpunt in Aalst-centrum

februari 13, 2008

Vandaag las ik in de krant dat in videotheek Hollywood in de Gentsestraat het eerste Postpunt in Aalst-centrum start. De Post wil onrendabele postkantoren sluiten. Het netwerk van postkantoren is zwaar verlieslatend en daarom moeten de kleinere, vaak éénmanspostkantoren, sluiten. Om de dienstverlening toch te blijven garanderen wordt getracht om in bestaande winkels (zoals in krantenwinkels, buurtwinkels, slagers,…) een postpunt in te richten.

Op het eerste zicht lijken er een aantal voordelen aanverbonden:

 • U kan daar dan terecht voor o.a. de aankoop van zegels en het versturen en afhalen van aangetekende zendingen. Een postpunt biedt ongeveer 85% van de dienstverlening aan van een gewoon postkantoor.
 • De openingsuren zijn flexibeler dan bij het gewone postkantoor.
 • Voor de winkelier die een postpunt in zijn zaak uitbouwt kan het een extra inkomen en nieuwe klanten opleveren.
 • Er is sowieso toch nog een dienstverlening buiten de grote postkantoren. De Post kon er ook voor geopteerd hebben om de klant naar de grote postkantoren door te verwijzen; denk maar wat in de banksector gebeurde.

Mogelijk nadeel is misschien dat de winkelier waar het postpunt ingericht wordt geen expert is. Hij of zij krijgt wel een basisopleiding maar de praktijk zal uitwijzen of daarmee ook aan de verwachtingen van de klant kan worden voldaan. En op drukke momenten kan de winkelier natuurlijk wel de handen volhebben. Maar in een postkantoor kon je ook wel even aanschuiven…

Ik zelf heb nog nooit te maken gehad met de dienstverlening van een postpunt. Op zich denk ik dat het idee niet slecht is. Benieuwd of één van de lezers hier al ervaring mee heeft?

Overzicht postpunten binnen Aalst:

 1. Videotheek Hollywood, Gentsestraat 1c, 9300 Aalst.
 2. Spar Hofstade, Zijpstraat 13, 9308 Hofstade.
 3. Krantenwinkel Yvan en Micheline, Geensbeekstraat 15 in 9310 Moorsel.
 4. Fortis Nieuwerkerken, Dorp 70 in 9320 Nieuwerkerken.

2 reacties

 1. In het postpunt van Moorsel is het al weken wachten op de pakjes (dozen) in verschillende formaten die je kan verzenden. Blijkbaar moet De Post hun logistiek nog op punt stellen. De winkelier kan hier niets aan verhelpen. Ook niet echt ideaal dat we in de Faluintjesstreek slechts 1 postpunt hebben!


 2. Het staat vast:het is amen en uit met het postkantoor in de Sint-Annalaan.Men spreekt van 28 april.De post zwijgt,we moeten het allemaal lezen in de kranten.Vooral gepensioneerden liggen erop.Eerst heeft men hen aangespoord om een rekening te openen bij de bank van de post.Daarop wordt het kantoor op de Sint-Annalaan gesloten en biedt De Post hun in de Gentsestraat-dus even ver als de Nieuwstraat-als “alternatief” een postpunt aan,waar niet eens een postbank is.Wat betekent dat gepensioneerden nu naar de Nieuwstraat kunnen trekken om hun pensioen af te halen.Het hoofdkantoor zal overbevolkt geraken,we zullen nog langer moeten wachten,voor de bedienden zal de werkdruk nog groter worden.
  Adieu klantvriendelijkheid.
  Die sluiting maakt deel uit van een echte lawine.
  Zo wil De Post tegen volgend jaar maar liefst 1300 kantoren afschaffen.In Groot-Aalst zullen maar twee kantoren overblijven.
  De Post moet zonodig geprivatiseerd worden,het hele postbedrijf tegen 2011 geliberaliseerd.Voor wiens schoon ogen?Voor die van privé-investeerders die er dikke winsten willen uithalen.Gedaan openbare dienstverlening:De Post wordt een geldmachine voor de economische elite.Er wordt dan ook zoveel mogelijk personeel afgedankt.

  Postpunten?Een farce

  1.Gedaan sociale rol van facteur en bediende,gedaan sociaal contact
  2.Geen opgeleid personeel
  3.Geen postbank
  4.Privacy?Vergeet het!(winkelbedienden hebben geen beroepsgeheim)Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: