h1

Ook KaHo Sint-Lieven doet extra trui aan!

februari 15, 2008

Naar goede traditie neemt ook KaHo Sint-Lieven deel aan de dikke truiendag. Op de campus Aalst heeft men gedurende drie weken het gedrag van het gebouw inzake verwarming nauwgezet in kaar gebracht.

De belangrijkste vaststelling is dat wanneer we de verwarming met 2 graden verminderen, we 22% energie besparen” zegt Stijn Van der Steen van KaHo Sint-Lieven. “Dit betekent een besparing van 56,14 m³ gas voor onze campus of omgerekend 21,2 euro. ”

De onderzoeksgroep “Duurzaam bouwen” van KaHo Sint-Lieven in Gent voerde de afgelopen jaren heel wat energie-audits uit in schoolgebouwen in Vlaanderen. Haar bevinding is dat energiebesparen in scholen niet gepaard moet gaan met comfortverlies. “De dikke truiendag is een ludiek initiatief, maar het signaal dat naar de bevolking gaat is dubbelzinnig en dus verwarrend. De dikke truiendag geeft de indruk dat energiebesparing automatisch gepaard gaat met comfortvermindering. En dat is naar onze ervaring zeker niet noodzakelijk het geval.”

De Vlaamse schoolgebouwen zijn niet energie-efficiënt” zegt Alexis Versele, onderzoeker duurzaam bouwen. “Onaangepaste verlichting en verluchting, ramen met enkele beglazing, niet geïsoleerde daken, buitendeuren die blijven openstaan, … zorgen voor grotere energieverbruiken. Op de website www.energiesparen.be vind je veel praktische tips die ook thuis bruikbaar zijn. Het blijft echter ook noodzakelijk dat de gebruikers van de gebouwen zelf rationeel omgaan met energie. We verspillen vaak zonder het te beseffen: lichten blijven branden, ramen blijven openstaan, PC’s blijven aanstaan….! ”

Voor meer info kan u terecht bij Philippe Demeester, milieucoördinator KaHo Sint-Lieven (09/265.86.10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: