h1

FC De Lustige Spuiters is niet meer…

februari 19, 2008

De brandweer van Aalst wil het hoge ziekteverzuim binnen het korps aanpakken. Het ziekteverzuim ligt met 9 procent ver boven het nationale gemiddelde van 4 procent. Eén van de oorzaken is dat brandweermannen hun verlof niet tijdig kunnen opnemen en zich vervolgens ziek melden. Daarom zal er vanaf nu een controlearts langsgaan om te kijken of wie zich ziek meldt, dat ook effectief is. Een ander opmerkelijke maatregel tegen het ziekteverzuim is de afschaffing van balsporten. Volgens commandant Jacques Boudewijn zal dat ertoe leiden dat de kans op ongevallen naar beneden gaat. Het voetbal wordt voortaan vervangen door een uurtje fitness.

Bericht via webnieuws Erpe-mere/Lede

2 reacties

  1. De beslissing om niet langer balsporten (en contactsporten in het algemeen) toe te staan bij de brandweer werd door kapitein-commandant jacques baudewijn toegelicht op de Commissie Veiligheid van ma. 18 februari.

    Tof dat een blog aan ‘bronvermelding’ doet, maar het valt op dat de mannen van webnieuws erpe-mere daar zelf niet zo nauwkeurig in zijn…
    Dit nieuwtje is gewoon gekopieerd van de website van radio2 oost-vlaanderen (of de vrt: deredactie.be). Als redactioneel medewerker voor radio2 in aalst kan ik het weten: ik was op de gemeenteraadscommissie om de bespreking van de audit bij het brandweerkorps te volgen. (samen met Het Neuwsblad)
    Het is raar hoe snel andere nieuwsjongens een item overnemen. Vaak gebeurt het zelfs zonder enige schroom en zonder een eigen redactionele inbreng.


  2. Beste,
    Aalstblogt is gestart door vrijwilligers uit “liefde” voor Aalst. Wij proberen aan te tonen dat Aalst, ondanks alle negatieve berichten, toch wel een leuke stad is om in te leven en werken. Uiteraard zijn wij geen journalisten en pretenderen wij dit ook niet. Vandaar dat wij ook bloggen over items die wij in de lokale media lezen. Wij waken er dan ook over om onze bron steeds te vermelden. In de toekomst zullen wij dit nog zorgvuldiger trachten te doen!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: