h1

De handen uit de mouwen voor Kenia.

februari 20, 2008

grovvecity.jpg

Stephanie en Els en zijn jongedames uit de regio Aalst. Deze zomer willen ze zes weken naar Kenia trekken om daar met Leraars zonder Grenzen (LzG) een school te helpen opbouwen. We legden Stephanie enkele vragen voor:.

Wat is dat juist “leraars zonder grenzen”?

Leraars zonder Grenzen is een organisatie die begaan is met de opvoeding van kinderen overal ter wereld. Zodat verdraagzaamheid en vriendschap onder alle volklen en onder alle ras- of godsdienstgroepen worden bevorderd.

Hoe kwamen jullie op het idee om naar Kenia te trekken?

Els zocht een stageplaats in het buitenland en via een docent bij haar op school, die al langer met het project bezig is en verbonden is met LzG, kan ze naar Kenia vertrekken. Toen ik dit hoorde vond ik het wel een tof idee om haar eens te bezoeken. Maar toen vroeg Els of we niet gewoon samen gingen. Ik kon meegaan als vrijwilliger. Nu vertrekken we samen. Het heeft zelfs een link met mijn studies als architect/stedebouwkundige,maar voor mij is dit geen stage.

Zijn jullie handige Harry’s?

Eum. De bedoeling is dat we samen met een vijftal Kenianen de refter en keuken gaan bouwen. Wij zorgen voor wat financiële steun en helpen uiteraard ook een handje. We zullen zes dagen per week werken aan de opbouw. We hebben zeker geen twee linkerhanden. Maar een paar dagen funderingen graven zal wel het uiterste van onze spierkracht vergen. Maar we doen ons best, en gelukkig zijn we daar niet alleen!

Met hoeveel zullen jullie daar zijn om de school te helpen opbouwen?

We zijn met drie die hier uit België vertrekken en samen met het team Kenianen zullen we de werken aanvatten. Gelukkig hebben we die steun ter plaatse, anders zou het onmogelijk zijn om met drie een keuken en refter te bouwen.

Worden jullie goed voorbereid op deze reis?

Ja, er wordt een voorbereidingsdag georganiseerd door de internationale dienst van de KU Leuven waar workshops worden georganiseerd. We worden ook goed ingelicht door onze begeleider, die ook meegaat naar Kenia. Hij is zeer enthousiast en heeft ons al honderden foto’s getoond. En natuurlijk hebben we zelf ook al veel informatie opgezocht.

Zijn er speciale vaccins nodig voor Kenia?

Jazeker. Vaccinaties voor hepatitis A en B, buiktyfus en gele koorts. Voor malaria nemen we medicijnen. Het is even schrikken van de vele spuiten, ongeveer zes in totaal, maar beter dat dan ziek terug naar huis te moeten keren.

 

De situatie is momenteel wel heel onrustig in Kenia.

We hopen dat de komende maanden de rust in Kenia terugkeert. Er is een noodplan om een ander project te ondersteunen maar we hopen echt dat we deze zomer naar Kenia kunnen gaan.

 

Om wat extra geld in het bakje te brengen voor het project, organiseren Stephanie en Els twee activiteiten:

  • In zaal Hand in Hand in Denderhoutem gaat op zondag 2 maart een benefietconcert door i.s.m. het percussie-ensemble de Eendracht uit Westrode. 
  • Op 3 april gaat een fuif door  in Cirque Mystic in Aalst. De muziek wordt verzorgd door Smack my pitch up.

Kaarten zijn in voorverkoop te krijgen bij de leden van Smack My Pitch Up en in de Cosa Nostra. Vanaf 30 juni kan je hun belevenissen volgen op hun blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: