h1

Infosessie “starten met een eigen zaak”

februari 25, 2008

Op 20 maart organiseert Unizo in Aalst een infosessie voor wie erover denkt met een eigen zaak te starten. De sessie start om 10u in de gebouwen van Unizo, Dirk Martensstraat 67 te 9300 Aalst.  Iedereen (dus ook niet-Unizo-leden) is welkom en de toegang is gratis. Meer info en inschrijven bij Brigitte Heyvaert op 053/78.11.50.

Op 20 maart wordt eerst een globaal overzicht gegeven over hoe een eigen bedrijf op te starten. Daarna is ruimte voor individuele vraagstelling.

Begin februari gaven wij reeds cijfers over aantal falingen in Aalst. Hieronder enkele cijfers rond zelfstandigen en de grootte van ondernemingen in de stad Aalst.

Begin 2004 waren er 27.472 werknemers in Aalst en 4.966 zelfstandigen. Als we eens kijken welke ondernemingen er in Aalst zijn, kunnen we hetvolgende constateren:

  • Ondernemingen van 1 tot 19 werknemers: 89,4 % van de ondernemingen valt in deze categorie. 5993 werknemers werken in 1732 ondernemingen.
  • Ondernemingen van 20 tot 99 werknemers (8,1% van het aantal ondernemingen): 6155 werknemers werken in 59 bedrijven.
  • Ondernemingen met meer dan 99 werknemers (2,5% van het aantal ondernemingen): 15.324 werknemers werken in 49 bedrijven.

Typisch aan een grote stad zoals Aalst is het feit dat  hier nog vrij veel grote ondernemingen zijn die een groot pak van de tewerkstelling voorzien. De laatste jaren zijn er in Aalst en omgeving toch ook enkele bedrijven failliet gegaan of drastisch geherstructureerd. Aandacht voor KMO’s en nieuwe starters is dus essentieel! 

(Bron: sociaal economische situatieschets Oost-Vlaanderen 2006)

One comment

  1. Een eigen zaak starten is vallen en weer opstaan. Hard werken en achter je zaak blijven staan zijn de sleutels tot succes.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: