h1

Kan Aalst een thuis bieden voor een gedicht?

februari 26, 2008

In Oost-Vlaanderen liep in het verleden reeds de wedstrijd “thuis voor een beeld”. Steden en gemeenten konden zich dan kandidaat stellen en motiveren waarom het standbeeld bij hen het best zou gelocaliseerd worden.

Tot en met 4 april loopt nu een nieuwe versie waarbij men zich als buurt kandidaat kan stellen om de thuis te vormen voor een gedicht. Niet zomaar een gedicht! Plattelandsdichter Lut De Block komt dan naar jou toe en zal een gedicht op maat van de gekozen locatie maken. De drie genomineerden verdedigen eind mei hun project via een open tribune en op 28 september wordt de creatie van de laureaat ingehuldigd.

De oproep is gericht aan alle plattelandsbewoners. En alhoewel Aalst uiteraard een stad is met alle stedelijke kenmerken, kan je op het grondgebied van Aalst ook wel een pak natuur en platteland vinden.

Voor de wedstrijd komen volgende deelgemeenten volledig in aanmerking: Gijzegem, Herdersem, Moorsel, Baardegem en Meldert. Nieuwerkerken komt bijna volledig in aanmerking. Enkel Aalst en Erembodegem worden als “stedelijk” aanzien en kunnen niet deelnemen.

Bij deze een warme oproep aan de inwoners uit de “landelijke” delen van Aalst. Met de wedstrijd kan geen grote geldsom gewonnen worden. Maar de ervaring met de wedstrijd “thuis voor een beeld” toonde de voorbije jaren wel aan dat er in de buurt een grote dynamiek rond de deelname kan ontstaan! En dat is niet uit te drukken in geld.

Meer info hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: