h1

Op zoek naar vrijwilligers voor “taalbubbels”

februari 27, 2008

De dienst integratie van de Stad Aalst organiseert van 28 juli tot 22 augustus 2008 het project “taalbubbels” voor anderstalige kinderen van 6 tot 9 jaar. Via dit project wil men de kinderen het Nederlands beter onder knie leren krijgen, de integratie versterken, de kinderen het nodige zelfvertrouwen te geven om hun een goede start en betere slaagkansen te geven in het onderwijs.

Voor dit project zoekt men nog vrijwilligers die zich minium één week (= 4 halve dagen en 1 volledige dag) kunnen engageren. Vrijwilligers kunnen drie taken op zich nemen:

  • lesgever: aanreiken en aanleren van de Nederlandse taal
  • monitor: bewaken van activiteiten in een speels kader
  • ondersteuner: steun bieden waar nodig (toezicht, …)

De vrijwilligers, die zich engageren bij voorbereiding en tijdens de periode waarvoor men zich heeft opgegeven, krijgen een vrijwilligersvergoeding, een verzekering, de nodige vorming en een leuke zinvolle vrijetijdsbesteding met de nodige sociale contacten.

Meer informatie bij Sabrina Beeckman en Jan Dooms op 053/73.23.31 of taalbubbels@aalst.be

One comment

  1. Beste,

    In het kader van stage tweede jaar lerarenopleiding aan de KaHo Sint-Lieven zou ik graag aan de studenten die geslaagd zijn voor stage van semester 4 van de opleiding maar een klein tekort hebben (vooral wegens omstandigheden) voor stage 3 om zich in te schrijven als lesgever en eventueel ook enkele activiteiten in een speels kader te begeleiden. Mag ik dit vragen als opdracht voor die studenten om zich op dit vlak te engageren. Ik denk dat het hier om een viertal studenten zal gaan.
    Mvg,

    Els JansegersGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: