h1

Wordt 29 februari mannendag?

februari 28, 2008

Als tiener herinner ik mij ergens vaag nog een cafégesprek in een exclusief mannelijk gezelschap waarbij na ettelijke pinten een discussie ontstond over de noodzaak van een mannenfront tegen het steeds verder oprukkende feminisme. Miet Smet, in de jaren ’90 nog minister van gelijke kansen, was bron van inspiratie om de “Piet bed-club” op te richten. Meer dan dat het op “Miet Smet” rijmde moet u er ook niet achter zoeken. En na een laatse pint werd er nooit of te nimmer meer over gesproken. Tot nu. Want een nieuw mannenfront lijkt geboren. Ook hier speelt het café blijkbaar een grote rol…

Want Q-music, BelRTL en Jupiler hebben de handen in elkaar geslagen om 29 februari uit te roepen tot nationale mannendag. Via een petitie op Q-music werden hiervoor zelf 70.000 handtekeningen verzameld. Ultiem doel is om van 29 februari een wettelijke feestdag te maken en bij uitbreiding elke laatste vrijdag van de maand februari. En hé, je weet maar nooit hoe een dubbeltje rollen kan bij regerings- of CAO-onderhandelingen.

Om de mannen eens extra in de watten te leggen zal Q-music live uitzenden in 5 cafés in het land. In Aalst zal Wim Oosterlinck  van 14 tot 17u zijn ding doen in Café Promille. De eerste 100 mannen die opdagen in het café én hun loonbrief meehebben krijgen hun vrije dag terugbetaald (met maximum van 75 euro). Dus als u man bent en vrijdag toch niets te doen hebt… Het is voor de goede zaak.   

mannendag.jpg 

Update: Wim Oosterlinck, a man in action, deze middag in café Promille

One comment

  1. 29 februari: nationale mannendag > wettelijke feestag > vrije dag voor iedereen > goedgekeurdGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: