h1

Ongenoegen groeit over sluiting postkantoor.

maart 2, 2008

Het ongenoegen over de sluiting van het postkantoor in de Sint-Annalaan groeit bij de buurtbewoners. In het kader van de kostenbesparing sluit De Post kleine, niet rendabele kantoren. Zoals de plannen nu voorliggen zullen in Aalst slechts twee postkantoren overblijven. Om de dienstverlening te verzekeren werkt de post met “postpunten” in andere winkels. Zo is een paar weken geleden een postpunt in videotheek Hollywood geopend.

Maar de buurtbewoners uit de Sint-Annalaan laten de sluiting van het postkantoor niet zomaar over zich heengaan. Ze plannen een protestactie op 11 maart om 16u30 ter hoogte van het postkantoor. Wie wil meewerken kan op 8 maart om 19u30 terecht op een werkvergadering in café ’t Vraugtieken.

Een grondig debat in deze dringt zich toch wel op. De Post heeft immers ook een sociale functie. Zeker voor oudere mensen en buurtbewoners. De sociale functie is natuurlijk moeilijk in harde cijfers uit te drukken. Aan de andere kant heb je natuurlijk het gegeven dat in bepaalde postkantoren, die ook moeten bemand en verwarmd worden, weinig klanten over de vloer komen.

In het verleden werden reeds meerdere postkantoren (Sterrebeek, Sint-Niklaas, Gentbrugge, Desselgem…)in ons land gesloten. Ondanks protest en petities van inwoners. Maar beter strijdend ten onder gaan dan lijdzaam aan de zijkant staan toekijken. En je weet maar nooit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: