h1

En toen ging het licht uit in Aalst…

maart 6, 2008

nacht-van-de-duisternis.jpg 

15 maart, voorwaar een belangrijke historische datum. Julius Caesar stierf op een 15de maart. Louis Paul Boon werd op de 15de geboren en de Hongaren vieren dan hun nationale feestdag. Maar al dat wereldse verdwijnt in het niets als we die nacht onze ogen hemelwaarts richten… want het is ook sterrenkijkdag én nacht van de duisternis. Een nacht waarin alle overbodige verlichting wordt uitgezet om met zo weinig mogelijk lichtpollutie zo veel mogelijk sterren te zien.

Op 15 maart staat er op de Grote Markt van Aalst voor het stadhuis een infstond. U kan zelf ook een kijkje nemen door een telescoop op de kijkpost (Hovingen Paters Capucijnen, Capucijnenlaan 95). Dit alles vanaf 19u30.

Diezelfde avond kan u ook meedoen met een natuurwandeling in het donker naar en in het Osbroek. Vertrek om 19u30 op de Grote Markt in Aalst. De terugkeer is voorzien rond 21u30. Wie wil vermijden om sterren te zien door ergens tegenaan te knallen kan een zaklamp meenemen maar moet deze afdekken met rode plastic, kwestie om uw nachtzicht niet te verstoren.

Al deze activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor volwassenen en kinderen. De organisatie van de sterrenkijkdag is een initiatief van de Stad Aalst, de Aalsterse vereniging voor Sterrenkunde Murzim vzw en Natuurpunt vzw.

Hoe ze het doen weet ik niet maar de weermannen en -vrouwen slagen er altijd in om een droge 15de maart te voorspellen met een open sterrenhemel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: