h1

Verslag sterrenkijkdag in Aalst

maart 16, 2008

Zaterdagavond was het nacht van de duisternis en sterrenkijkdag. Er was een algemene oproep om alle overtollige verlichting eens voor 1 nachtje uit te zetten, kwestie van de lichtpollutie wat te verminderen. Onder het licht van mijn matig schijnende fietslamp bereikte ik het marktplein. De zwarte man deed zijn naam alle eer aan en lag dan ook, net zoals het belfort gehuld in de duisternis.

stad-in-donker.jpg 

Wat verder op de markt stond het in rode licht (minst vervuilende kleur denk ik?) badende infostandje van vzw Murzim, de Aalsterse Verenigingen voor sterrekunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen. Ik pikte een stukje toelichting over de planeet Saturnus mee, maar al snel trok in naar de Capucienenlaan voor de echte actie.

markt1.jpgmarkt2.jpg 

Het was al licht aan het motregenen toen ik daar aankwam en de hemel zat potdicht. Het feit dat iedereen ook binnen in het clublokaal zat, bevestigde mijn vermoeden dat er van sterrenkijken niet veel in huis zou komen deze avond. Alle materiaal stond klaar, maar tegen een dicht wolkendek heb je natuurlijk niet veel in te brengen. Wie meer interesse heeft in de werking van de sterkkenkundige vereniging kan een mail sturen naar info@murzim.be. Er is ook een aparte werking voor jongeren tussen 13 en 21 en voor de nog iets jongeren (9 tot 13 jaar).

  tele1.jpg tele21.jpg hemel.jpg

Op de laatste foto ziet u wat u had kunnen zien bij een heldere sterrenhemel. Ik ben in ieder geval overtuigd. Bij een volgende gelegenheid wil ik zeker meer zien van de sterrenhemel boven Aalst!

Bericht van Pierre du Coin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: