
Zevende Hopscheutenfestival
maart 17, 2008Hop. Of de humulus lupulus. Eén van de basisbestanddelen van bier. Hop geeft het bier die typische bittere smaak. Jammergenoeg moeten de opeenvolgende coca-cola-generaties steeds minder weten van die typische hoppige smaak en worden er alsmaar meer zoetstoffen aan het bier toegevoegd. Maar eigenlijk wou ik het hier helemaal niet over het bier hebben. Maar over de hoppescheuten. Die worden gegeten.
Zelf heb ik hop nog maar enkel in vloeibare vorm tot mij genomen. Maar wie ze wel eens wil proeven kan best zaterdag 22 maart naar zaal de Snip, Beugemstraat 9 in Moorsel, gaan waar reeds het zevende hopscheutenfestival doorgaat. Een culinaire reis met hop als rode draad.
Hoppescheuten zijn vrij zeldzaam geworden. De regio Aalst/Asse (niet te verwarren met de AA-regio. alhoewel) en de streek van Poperinge zijn nog steeds bekend voor de hopteelt. Maar de telers uit onze regio zijn op één hand te tellen. Dat laat zich dan ook voelen in de prijs van de hoppescheuten. Het degustatiemenu kost 65 euro, maar daar krijgt u wel hetvolgende voor:
-
Aperitief met Hoofdletter
-
Platte oester met hopkringeltjes.
-
Zeepaling met rode zuring en hopworteltjes.
-
Gepocheerde griet met hopjuweeltjes en shii-take.
-
Artisanale Faluintjesverfrissing.
-
Het rugje van het melkkalf met schorseneren en hopduveltjes overgoten met dyonaise.
-
Crumble met rode vruchten en amandel.
-
Koffie met Falluintjesversnapering.
Meer info vindt u hier.
Geef een reactie