h1

Waterpeil Dender onrustwekkend

maart 22, 2008

img_8224.jpgimg_8226.jpgimg_8227.jpg

Foto’s door Pierre du Coin (22/03 om 10u30)

Wie vandaag langs de Dender passeerd kon het meteen zien: het waterpeil van de Dender staat zeer hoog. De overstromingsvoorspeller (een simulator van de Vlaamse Milieumaatschappij die overstromingen voorspelt) voorspelt voor het Denderbekken niet veel goeds. ALs enige regio in Vlaanderen krijgt het Denderbekken de rode waarschuwingskleur mee. Op hun site staat hetvolgende te lezen (op zaterdag 22 maart om 19u) over onze regio:

In Erpe-Mere is het wachtbekken momenteel volledig gevuld, zodat de noodoverlaat in werking getreden is. De kans op kritieke overstromingen is groot afwaarts het wachtbekken, te beginnen langs de Ledebaan in Erpe-Mere. Hier zal nog enkele uren het peil ongeveer 60 cm hoger staan dan normaal. Opwaarts van het wachtbekken staan al sinds vanmorgen straten blank. Het peil zal daar niet meer verder stijgen maar kan pas terug dalen wanneer het wachtbekken terug kan lozen. 

Het waterpeil op de Bellebeek te Essene heeft het alarmpeil de voorbije nacht nipt overschreden. De meeste wachtbekkens werden aangesproken. Er staan weilanden en straten blank in Affligem en Ternat. De waterpeilen zijn nu aan het dalen en zullen morgen weer hun normale peil bereiken.

De Marke te Viane schommelt rond het alarmpeil. De stuwen in Viane en Galmaarden liggen plat. Hier staan weilanden blank en zijn enkele straten overstroomd. De hoge waterstand van de Dender kan er bovendien voor zorgen dat de peilen nog vele uren hoog blijven langs de Marke.

Het waterpeil langs de Molenbeek Zandbergen heeft het alarmpeil opnieuw overschreden maar lijkt zijn hoogste piek bereikt te hebbenEen aantal straten staan onder water, onder andere de Vuilstraat en de Vloerzegemstraat. Ook hier kunnen de hoge waterpeilen van de Dender ervoor zorgen dat de hoge peilen nog lang aanhouden en dat er ook afwaarts van de Molenbeek Zandbergen, meerbepaald rond de Jan de Coomanstraat en rond Bullegemhof straten blank komen te staan.”

De weersvoorspellingen voor de komende uren zien er alvast niet veelbelovend uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: