h1

Lokaal Dienstencentrum “De Dendervallei”

maart 25, 2008

denderrust1.jpg  denderrust2.jpg

Op 1 april 2008 opent het Lokaal Dienstencentrum “De Dendervallei” zijn deuren in Herdersem. Het Woon- en Zorgcentrum Denderrust vzw en het OCMW Aalst hebben de handen in elkaar geslagen. Samen hebben zij in Denderrust het Lokaal Dienstencentrum opgericht. Een mooi voorbeeld van Publiek-Private Samenwerking. Denderrust is hierbij de uitbater.

Het Lokaal Dienstencentrum (afgekort tot LDC) De Dendervallei wil een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen uit de buurt, met een bijzondere aantrekkingskracht voor alle bewoners van de deelgemeenten Herdersem, Hofstade en Gijzegem.

Later plant het OCMW Aalst, als verdere uitvoering van zijn zorgstrategisch plan en van zijn duurzaam ouderenbeleid, nog meer lokale dienstencentra in andere deelgemeenten en in het stadscentrum. LDC’s zullen de speerpunten worden voor het OCMW Aalst voor alles wat thuiszorgondersteuning is. LDC “De Dendervallei” wil u graag helpen een sociaal en zinvol netwerk uit te bouwen en ouderen de kans te bieden om langer in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Een LDC kan een thuis niet vervangen, een LDC is ook geen alternatief voor een specifieke thuiszorgdienst. Wél wil het LDC het ondersteunende kader zijn in dit alles. De doorverwijsfunctie is hierbij belangrijk.

Een kleine greep uit het aanbod waarvoor u bij het LDC terecht kan: ontspanning, leesruimte, pedicure, kappersdienst, sportactiviteiten en zelfs voor maaltijden aan democratische prijzen.

 

One comment

  1. Ik ben bereid om als vrijwilliger les te geven in het beluisteren van klassieke muziek. Ik deed dat ook gedurende 5 jaar in een LDC in Gent, maar dat is wel 20 jaar geleden. Die teksten die ik toen gemaakt heb, bezit ik nog allemaal en zou die dus opnieuw kunnen gebruiken.
    Ik woon in Haaltert, maar beschik wel over een auto.
    Met vriendelijke groet
    Ingrid HardyGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: