h1

Aalst bindt strijd aan met viespeuken.

april 10, 2008

   

Die peuken mag u letterlijk nemen. De achteloos weggeworpen blikjes en het haastig dichtgeknoopt plastiekje. De nietafbreekbare snoepwikkel en de turnpantoffel met schurft. Slechts het topje van de ijsberg. Of beter gezegd van het stort. De vuilbelt die 200 ambtenaren en schepenen vandaag opgeraapt hebben. Dit alles in het kader van een grote schoonmaakactie om Aalst van zwerfvuil te ontdoen. Alles werd in containers (ja, meervoud) verzameld op de markt.

Ik ben op de markt gepasseerd en ik was gegeneerd. Ik hoop dat mijn mede stadsbewoners dat ook zijn. Ik weet niet hoelang de containers op de markt blijven staan, maar van mij mogen ze ons deze niet welriekende spiegel wel nog een tijdje voorhouden. Schaam op u medeburgers. Toch diegenen die onze stad als één groot openluchtvuilbak beschouwen. Deze preventieve actie was zeker nodig. Maar ik zou het opgekuiste traject binnen een maand nog eens opnieuw willen aflopen. Naast het preventieve luik zal het repressieve boetesysteem ook consequent moeten toegepast worden. Wie niet horen wil zal zal enkele bankbriefjes in de boetekas mogen storten. Dat is volgens mij de enige manier om tot een mentaliteitswijziging te komen. Met uiteraard de nodige aandacht voor preventie.

Maar vandaag was onze stad toch één dag proper. Houden zo! Ook de overige 365!

Bericht en foto van Pierre du Coin

One comment

  1. In ieder geval een duidelijk signaal naar de bevolking toe. Het zou me verwonderen moest hier geen positief resultaat op volgen.
    Geen fraai zicht op het gemeenteplein van Aalst.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: