h1

Geen rinkelende bellen in Aalst

april 29, 2008

Dit weekend ging de actie “met belgerinkel naar de winkel” van start. Met dit initiatief wil men ons aansporen om meer de fiets te nemen om boodschappen te doen. Je gaat met de fiets naar een (deelnemende) winkel, krijgt een stempel op een spaarkaart en zo kan je een aantal prijzen winnen.

Een idee waar ik volledig kan achterstaan. Ik probeer (kleine) boodschappen met de fiets te doen. De voordelen zijn talrijk: ik onderhou mijn conditie (al is mijn basisniveau niet zo hoog, maar gelukkig liggen er geen bergen in centrum Aalst), spaar brandstof uit, rij gezwind langs de files en parkeer mijn stalen ros voor de winkeldeur. Desondanks betrap ik er mij soms nog op uit gemakzucht al in de auto te zitten op weg naar de bakker. Dus acties zoals deze blijven nodig.

Ik zat al in fietsplunje klaar om op de website te kijken welke winkels in Aalst deelnemen aan de actie. Alleen jammer dat de actie blijkbaar niet in Aalst loopt, maar wel in 183 andere steden en gemeenten… Maar daarom zal ik mijn fiets toch niet thuislaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: