h1

Dinsdag 27 mei is dag van de buren

mei 17, 2008

Neighbours. Everybody needs good neighbours. With a little understanding, you can find a perfect blend. Neighbours, should be there for one another. That’s when good neighbours become good friends.

Soaps zijn niet echt aan mij besteed. Al was ik in mijn tienerjaren wel fan van neighbours. Toen nog met Jason Donovan en Kylie Minogue. En Daphne en Max. En Desmond en Eileen. Jaja, de namen komen precies nog vlot naar boven. Ik keek dan ook elke dag. Zelfs op BBC. Waarmee ik mezelf suste dat het goed was om mijn Engels wat bij te schaven. Vandaar mijn Australische tongval waarschijnlijk.

Maar ik ben hier zwaar aan het afwijken van wat ik eigenlijk wou zeggen. Iets over onze buren. Want een huis, dat kan je kiezen. Je buren niet. Maar gelukkig hebben wij heel goede buren. “With a little understanding you can find a perfect blend.” Burenruzies of politie in de straat telkens iemand op zondag het gras wil afrijden of ’s avonds nog vlug eens een gat wil boren. Het komt vrees ik vaker voor dan we denken. Mensen kunnen steeds minder van elkaar verdragen. Initiatieven zoals dag van de buren kunnen het goede nabuurschap maar bevorderen. Een vriendelijke goede dag en eens klagen over het weer. Ja, dat is goed. Maar hoe goed kent u buren eigenlijk? 

In ieder geval, wie zin heeft kan op 27 mei zijn buren uitnodigen voor een drink, een BBQ of gewoon voor een babbel. De dag van de buren kan ook in Aalst op ondersteuning rekenenen: je krijgt praktische tips, je kan een actiepakket (t-shirs, folders, …) bekomen en je kan zelfs leuke prijzen winnen. Op de site van de stad Aalst vind je alle info.

Wie meedoet met dit initatief mag altijd een verslagje of foto’s doormailen naar aalstblogt@hotmail.com. Wij zetten u en uw buren nog eens extra in de schijnwerpers!

That’s when good neighbours become good friends.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: