h1

KaHo Sint-Lieven Aalst helpt kinderen moord op te lossen

september 10, 2008

KaHo Sint-Lieven lanceert met dit project een oproep aan specifieke jeugdbewegingen en basisscholen. De bedoeling van Telek@dee is om kinderen die niet dagdagelijks in contact komen met multimediatoepassingen en het internetgebeuren beter toegang te verschaffen tot deze communicatiemiddelen. 

 

Annemie Vermeyen en Rienske Defrijn, coördinatoren van het project ‘Telek@dee’:

Kinderen die niet van jongs af met de nieuwe communicatiemiddelen vertrouwd raken, kunnen op school een achterstand oplopen. Leren omgaan met informatie, werken met de PC, chatten op MSN en andere communicatie- en multimediatoepassingen zijn in onze maatschappij niet meer weg te denken.

Samen met de Telenet Foundation engageert onze hogeschool zich om die achterstand niet te laten oplopen. We richten hiervoor speciale, laagdrempelige workshops in die openstaan voor jeugdbewegingen, multiculturele verenigingen en basisscholen. “

 

Isabelle De Mulder, studente lager onderwijs aan KaHo Sint-Lieven in Aalst werkte samen met Steven De Saedeleer het project uit:

Aan de hand van een levensechte detectivethriller gaan de kinderen op zoek naar de dader. Vier personen zijn verdacht. Odette Pistool, Karel Steeckmans, Lore De Moordt en Dieter De Schieter hebben allen een motief, maar ook een alibi. De kinderen kruipen in de huid van een echte detective en gaan via hun vingerafdrukken, hun DNA en microscopisch onderzoek op zoek naar de echte dader. Ze maken hierbij gebruik van MSN, fototoestellen, computertoepassingen en een webcam“.

 

De workshops van ‘Telek@dee’ richten zich naar jongeren van 10 tot 14 jaar en gaan door op KaHo Sint-Lieven in Aalst. Inschrijven voor een workshop kan voor een zeer democratische prijs. Begeleiding bij de workshop en een drankje zijn inbegrepen. Meer weten? Contacteer Telek@dee op Kenniscentrum.aalst@kahosl.be of via www.kenniscentrum.be.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: