h1

Wilfried Wesemael

september 12, 2008

 

Wilfried is niet alleen van en voor ons, maar voor gans Aalst en omstreken een stukje geschiedenis, folklore in zekere mate. Waarschijnlijk heb ik er ooit wel al eens over geblogd hier, maar dat kan mij niet schelen, ik doe het lekker opnieuw. En over lekker gesproken, hij heeft nog steeds de beste ballekes van het land, gehaktballekes welteverstaan.

 

Wilfried Wesemael was een goed renner, maar geen winnaar. Hij heeft haast geen wedstrijden gewonnen. Ja, Kuurne-Brussel Kuurne, of een etappe in de Ronde van Spanje. Als een Belg de dag van vandaag daar een rit wint, kraait iedereen victorie. Wilfried was een knecht, de superknecht zelfs van Jan Raas. In 1979 was hij gedurende een bepaalde periode outstanding en won hij zo maar eventjes de Ronde van Zwitserland. Probeer dat vandaag maar eens te vatten. En diene mens bakt nu gewoonweg frieten op de Hopmarkt van Aalst!!! Met verve!

 

Ik ben daar gedurende 10 jaar van mijn leven toch wel twee keer per week mijn calorieën gaan binnenpakken. Een pakmet ballekes in tomatensaus, en als ik honger had nam ik er nog een bicky en twee vleeskroketten bij.

 

Bericht van rimbaloe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: