h1

Lokaal overleg Kinderopvang in Aalst gaat eindelijk van start!

november 19, 2007

Voor de opvang van ons dochtertje hebben wij gebruik gemaakt van de dienst opvanggezinnen van de stad (kind met een kroontje). De wachtlijst was vrij lang maar gelukkig konden wij uiteindelijk terecht bij een schat van een onthaalmoeder. Nu ons dochtertje naar school gaat maken wij gebruik van de naschoolse opvang op woensdagnamiddag bij een andere dienst. Ook hier zijn wachtlijsten part of the deal. Het klinkt raar maar vandaag is het eigenlijk niet goed geweten wat de precieze behoefte aan opvang is vandaag en de komende jaren.

Door de oprichting van een Lokaal Overleg Kinderopvang wil de Stad hieraan verhelpen. Het Lokaal Overleg Kinderopang, dat reeds in alle ons omliggende gemeenten bestaat, is een formeel adviesorgaan zoals er bijvoorbeeld de jeugd- of cultuurraad.

Binnen het lokaal sociaal beleidsplan dat de Stad opmaakt (koepelplan voor het sociaal beleid) is er ook een lokaal beleidsplan kinderopvang. Het is de bedoeling dat vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang hier een insteek komt.  Het overleg dient ook werk te maken van een jaarlijkse behoefteraming zodat een degelijke advisering kan gebeuren bij de uitbouw van opvang in de Stad.

Op dinsdag 20 november 2007 gaat een startvergadering door om 13u30 in ontmoetingshuis de Brug, Hertshaege 11-19.

Meer info over wie in de adviesraad kan zetelen en hoe kandidaturen dienen ingediend te worden vindt u hier of bij de dienst welzijn van de stad (053/73.22.92)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: