h1

Kerstsfeer in Aalst: love it or hate it…

december 9, 2007

U kan er niet omheen: de kerst is in aantocht. Overal in de straten beginnen de kerstmannen tegen de gevels omhoog te kruipen en weldra schalt “iiiiiiiiiiiiiiiii am dreamiiiiiiiiing of a whiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiite christmaaaaaaaaaaas” weer door de luidsprekers in de winkelstraten. Mijn welgemeende sympathie trouwens naar de verkopers en verkoopsters die dag in dag uit naar de “best christmassongs ever” moeten luisteren.

Ook op de markt staan de ijspiste, kerstboom en kerststalletjes weer in vol ornaat te pronken. Op de redactie kregen wij een mail met de vraag een petitie te starten om het volgend jaar eens op een andere manier aan te pakken.  Persoonlijk vind ik petities een echte gruwel. Maar misschien hebt u wel een verfrissend idee voor een alternatieve kerstsfeer voor onze markt volgend jaar? Denkt u aan een glühwein spuitende fontein? Moeten het stadspersoneel en de postbodes in december in kerstmanpakken hun job doen? Bij deze staan de comments open. Wie weet komen er wel spontaan nieuwe ideeën opborrelen?

2 reacties

  1. Misschien kunnen we volgend jaar de ijspiste en de tuinhuisjes weglaten. De kerstboom zou ik behouden en aanvullen met tientallen andere kerstbomen. Een echt kerstbomenbos op de markt met van die gekleurde lichtjes. Een grote houten blokhut kan dan dienstdoen als bar. Eénmaal januari kunnen die kerstbomen dan allemaal aangeplant worden in een nieuw stadsbos. Na een paar kersts hebben we er meteen een nieuw dennenbos bij. Of is een kerstboom een spar?


  2. Ik ben voorstander van een tijdelijke en plaatselijke opwarming van de aarde, laat ons zeggen tussen half december en Driekoningen: droog, volle zon met af en toe een vertederend wolkje bij een temperatuur rond 25¨C. De activiteiten om en rond de markt zullen zich dan vanzelf aanpassen. Uiteraard kan de ijspiste vervangen worden door een zwemparadijs met zandstrand. De grote kerstboom mag vanzelfsprekend blijven, met daaronder cadeautjes voor en door alle mensen van goede wil…
    Tot daar de grote lijnen. De details vullen we later in…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: