h1

Carnavalsaffiche 2008

januari 8, 2008

carnavalsaffiche1.jpg

Ik denk dat nog nooit zo sterk uitgekeken is naar een carnavalsaffiche als deze voor de 80ste stoet. Of nog nooit was de verkiezing zo controversieel. Of werd de affiche zo laat onthuld…

Maar in ieder geval ze is er. Gilles Van Schuylenbergh had de ondankbare taak om  in reccordtijd drie affiches klaar te stomen. Het resultaat ziet u hierboven. Persoonlijk vind ik ze wel geslaagd. Het idee erachter vind ik heel goed gevonden. Je moet wel heel goed kijken naar de affiche, er is niet één dominant beeld dat eruit springt. Maar soit, ik zou het niet beter gekunnen hebben. Ik hoop wel dat er naar volgend jaar toe een waterdichte procedure voor de verkiezing van de affiche is vastgelegd.

Gilles Van Schuylenbergh omschrijft het zo:

” … een gevoel dat men kan krijgen wanneer men tijdens het jaar rustig over de Grote Markt loopt en men zich plotseling realiseert dat diezelfde locatie 3 dagen lang de kern vormt van het Aalsterse Carnaval. Wie dit feest nog niet heeft meegemaakt, beseft niet dat de rotonde zich zal transformeren tot de finale van de zondagsstoet, het danscentrum by night, de verzamelplaats voor de Voil Jeannettenstoet en tot slot plaats van de popverbranding. De figuur die de Grote Markt aanschouwt beseft dit wel en zijn schaduw verraadt waar hij met zijn gedachten zit. ”

Hieronder ziet u Gilles Van Schuylenbergh aan het werk terwijl hij aan de affiche aan het werken was.

4 reacties

  1. Over de affiche heb ik geen mening maar Van Schuylenbergh is zo overschat. Heeft zijn familienaam mee en verder niets.


  2. Als je niet kan schilderen, hoef je dit niet te verdoezelen met een collage of met een pseudo intellectuele uitleg die de onkunde moet goed praten. Welke goede affiche moet nu uitgelegd worden? Trouwens, wie plaatst zichzelf nu op zijn eigen affiche? Het enige lichtpuntje dat wat naar carnaval refereert is het zwarte figuurtje. Zowiezo is het gewiekste optreden van Gil’s pa met zijn perfecte feeling voor PR die dit heeft mogelijk gemaakt. Een kaakslag voor Aalst en karnaval.


  3. op de nieuwe affiche ontbreekt inderdaad een eyecatcher. het valt haast niet op dat het een carnavalsaffiche is. mischien een beetje TE persoonlijk portet van zichzelf hoe hij carnaval ziet?


  4. zwak
    Het is zoals een koers rijden en de winnaar vervangen door een coureur die niet meegereden heeft !Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: