h1

Pompen of verzuipen Alosta…

augustus 28, 2007

Het verhaal van de Alosta begon al onder een slecht gesternte. Nog voor het schip de haven verliet was er al averij opgelopen en een frisse wind woei er ook niet echt om de zeilen wat kracht bij te zetten. Toen het schip eindelijk de haven verliet, vergat men zelfs het anker binnen te halen en ging het in een slakkengangetje richting ruime sop.

 

Het feit dat het stuurwiel door drie kapiteins werd vastgehouden hielp natuurlijk ook niet, zeker niet in een krappe kajuit met weinig bewegingsruimte. De eerste zandbank stak nochtans torenhoog boven het wateroppervlak uit, maar de Alosta voer er recht op af. Van links en rechts werd er wat mist gespoten en was er zelfs nog een kleine muiterij waarbij een vierde matroos even de kajuit binnenglipte en het stuurwiel overnam. Maar dat was eigenlijk allemaal niet nodig want de Alosta lag al van bij het vertrek op ramkoers. Zelfs al zou het schip weer vlot raken en door wonder de klip van het crematorium nog kunnen nemen, met de Hopmarkt en Sieseghemkouter ligt nog woeliger water in het vooruitzicht.

 

Veel alternatieven zijn er niet. Benieuwd of een loods het schip weer kan optuigen. Maar ging het in de sector van de loodsen ook niet slecht? In ieder geval, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. ’t Wordt pompen of verzuipen Alosta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: