h1

Zwerfvuil in Aalst

augustus 30, 2007

Aalst heeft wel eens de reputatie van vuile stad. En inderdaad bij momenten liggen straten, parken en voetpaden er smerig en bijna verloederd bij. Het stadsbestuur met de vinger wijzen is echter te gemakkelijk.

Want alle snoeppapiertjes, lege blikjes, sigarettenpeuken en hondedrollen worden wel door de Aalstenaar zelf achteloos op straat geworpen (behalve de hondedrollen natuurlijk). Men kan toch moeilijk verwachten dat iedereen een straatveger achter zijn gat lopen heeft om alles meteen op te vegen. Ik durf al eens roepen ‘mijnheer of mevrouw, u heeft iets laten vallen” als ik iemand iets op straat zie werpen. De blikken die ik dan krijg gaan van schaamte tot opkomende agressie. 

De stad is nu zelfs van plan om ilva in te schakelen om de onderhoudsploegen van het stad bij te springen tijdens de weekends in het centrum van de stad. Op die manier wordt de dienstverlening uitgebreid zonder bijkomende aanwervingen. Laat ons hopen dat dit een tijdelijke maatregel is en dat preventiecampagnes eindelijk hun vruchten beginnen afwerpen.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: