h1

Super Schlager Parade in Aalst

maart 5, 2008

Schlager-muziek. Niet echt my cup of tea. Alhoewel. Als kind zette mijn moeder de woensdagmiddag onder het eten de radio altijd op het schlagerfestival van radio2. U begrijpt dat urenlange blootstelling aan dergelijke foltering zijn sporen heeft nagelaten. Dit uit zich vooral in het spontaan kunnen meezingen van Schlagerklassiekers wanneer die toevallig op de radio of een trouwfeest worden gespeeld. Ganse liedjesrepertoires (Nederlands en Duits) zijn in mijn ziel en onderbewustzijn gekerfd.

Maar daar blijft het jammergenoeg niet bij. Vooraleer ik die deuntjes weer in mijn onderbewustzijn kan terugduwen, spoken zij nog dagenlang door mijn hoofd en voel ik een oncontroleerbare drang om ze af en toe luidop te zingen. Dit tot groot ongenoegen van familie en collega’s. Terwijl ik dit hier zit te typen, heb ik blijkbaar een poortje van mijn onderbewustzijn geopend en is “Arrivederci Hans” van Laura Lynn ontsnapt. Dus als u de komende dagen iemand luidop (en vrij vals) hoort zingen van: ” ARRIVEDERCI HANS!
Dat was de mooiste dans! Laat mij nu zo maar niet gaan. Maar kus me, komaan. Ja, dit is je laatste kans!”
is er veel kans dat u mij bent tegengekomen…

Nu, gelukkig zijn er mensen die al deze bijverschijnselen van schlagermuziek helemaal niet erg vinden. Zij zullen dan ook in dichte drommen naar Aalst afzakken om op zaterdagavond 15 maart in de Flora Hallen naar de Super Schlager Parade te gaan. Volgende artiesten zullen daar zonder veel problemenen het kot op stelten zetten: Bart Kaël, Mieke, Lisa Del Bo, Willy Sommers, Freddy Breck, Sergio (zingt André Hazes) en Jo Vally. Dit alles onder begeleiding van Golden Bis Band. Meer info hier.

Bericht van Pierre du Coin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: