h1

Aalst geselecteerd voor convenant ontwikkelingssamenwerking

april 2, 2008

Vlaams Minister Bourgeois maakte deze ochtend bekend dat Aalst bij 36 gelukkige steden en gemeenten is die geselecteerd worden voor een convenant gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Concreet houdt dit in dat Aalst de komende drie jaar telkens 23.500 euro ontvangt om het beleid op vlak van ontwikkelingssamenwerking te verbeteren.

De komende jaren worden dan ook heel wat initiatieven gepland zoals van Aalst een Fair-Trade-gemeente maken, een project rond wereldwaterproblematiek en rond ethisch beleggen. Er komen ook specifieke acties naar scholen zoals een uitleendienst voor spelen en educatief materiaal rond internationale samenwerking. Er zal ook worden onderzocht of een stedenband met een partnerstad in een ontwikkelingsland haalbaar is.

Met de subsidies van de Vlaamse overheid en via een interne herschikking van de budgetten wordt binnenkort een tweede personeelslid aangeworven.

One comment

  1. er mocht inderdaad al jaren wat extra aandacht naar internationale samenwerking gaan… knap werk van de stad en van de lokale verenigingen!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: